Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - Pathfinder Roleplaying Game

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Senko
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 242

Old November 23rd, 2021, 02:20 PM
I'm trying to change the many forms mythic ability so that at 9th tier the polymorph effect changes from 10 minutes a tier to 1 hour a tier. I know how it goes from 1 minute to 10 minutes this script . . .

Phase - Post Levels; Priority - 10000; Index - 6
field[abDuration].value += field[xTotalLev].value

if (#tiereffect[] >= 6) then
field[abDuration].value *= 10
endif


and the original defination is this . . .

phase - render; priority - 10000; index - 7
field[livename].text = field[thingname].text & " (" & field[abDuration].value & " minutes)"
field[abSumm].text = "{i}Alter self{/i} at will, spend 1 power to use {i}polymorph{/i} for " & field[abDuration].value & " minutes."


So would this script work to change it to 1 hour at 9th tier?

Phase - render Levels; Priority - 10000; Index - 8
if (#tiereffect[] >= 9) then
field[livename].text = field[thingname].text & " (" & field[abDuration].value & " hour)"
field[abSumm].text = "{i}Alter self{/i} at will, spend 1 power to use {i}polymorph{/i} for " & field[abDuration].value & " hour."

Phase - Post Levels; Priority - 10000; Index - 6
field[abDuration].value += field[xTotalLev].value

if (#tiereffect[] >= 9) then
field[abDuration].value *= 1
endif
Senko is offline   #1 Reply With Quote
Mathias
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 13,019

Old November 23rd, 2021, 02:39 PM
Minutes vs. hours will be stored as a tag on the pick. So just delete the minutes tag and assign an hours tag - a little debugging should let you find an example of exactly what the hours tag is.
Mathias is online now   #2 Reply With Quote
Senko
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 242

Old November 23rd, 2021, 06:52 PM
I want it to change at 9th tier while continuing to work as it already does before that though.tiers 1-5 is tier minutes and tier 6 - 8 is tier 10 minutes as it currenlty is. I just want to have it change again from 10 minutes a tier to 1 hour a tier for the last two.
Senko is offline   #3 Reply With Quote
Mathias
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 13,019

Old November 23rd, 2021, 07:26 PM
You can change the tag only at tier 9+ - just stop multiplying by 10 at that point, since you're back to x1, instead of the x10 it had been from 6-8
Mathias is online now   #4 Reply With Quote
Senko
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 242

Old November 23rd, 2021, 10:15 PM
That's the second part of the script

Phase - Post Levels; Priority - 10000; Index - 6
field[abDuration].value += field[xTotalLev].value

if (#tiereffect[] >= 9) then
field[abDuration].value *= 1
endif

I'm just wondering more about the changing minutes to hours part.

Phase - render Levels; Priority - 10000; Index - 8
if (#tiereffect[] >= 9) then
field[livename].text = field[thingname].text & " (" & field[abDuration].value & " hour)"
field[abSumm].text = "{i}Alter self{/i} at will, spend 1 power to use {i}polymorph{/i} for " & field[abDuration].value & " hour."

Especially index as I haven't located it in the tutorials yet hoping have time look properly tommorow.

EDIT
Hmm or I can make a houserule that's just hours and swap from the official one to the housruled one later good idea.

Last edited by Senko; November 24th, 2021 at 12:34 AM.
Senko is offline   #5 Reply With Quote
Mathias
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 13,019

Old November 24th, 2021, 06:22 AM
I'm saying there is a better way to do this than changing the livename - change the tags, and then HL will handle changing the livename automatically, if this is an ability that already displays its duration in the livename.
Mathias is online now   #6 Reply With Quote
Senko
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 242

Old November 24th, 2021, 11:24 AM
Quote:
Originally Posted by Mathias View Post
I'm saying there is a better way to do this than changing the livename - change the tags, and then HL will handle changing the livename automatically, if this is an ability that already displays its duration in the livename.
The tags I can see on the original abilty (non-copieable just replicated) are appending spell information for polymorph and alter self, a user activation one a spec source mythic archmage, an ability type supernatural, a helper activ menu, another helper adj polymorph, another helper mythic. None of them seem to be particularly tied to minutes.

Last edited by Senko; November 24th, 2021 at 11:30 AM. Reason: Misunderstood previous post
Senko is offline   #7 Reply With Quote
Mathias
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 13,019

Old November 24th, 2021, 11:29 AM
The abDuration at tier 9+ will be x1, like for tier 1-5, but you're changing the units that are used to label that value from "minutes" to "hours".
Mathias is online now   #8 Reply With Quote
Senko
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 242

Old November 24th, 2021, 11:38 AM
Quote:
Originally Posted by Mathias View Post
The abDuration at tier 9+ will be x1, like for tier 1-5, but you're changing the units that are used to label that value from "minutes" to "hours".
I thought that was what livename did as the only abdjuration I can see on this ability is . . .


field[abDuration].value += field[xTotalLev].value

which doesn't appear to have any identifiers to define it as minutes or hours.
Attached Files
File Type: email Many Form.user (7.0 KB, 1 views)
Senko is offline   #9 Reply With Quote
Mathias
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 13,019

Old November 24th, 2021, 11:59 AM
Was this copied from something of ours? This is not handling the name generation the way I would expect it to - not using the most efficient way.

Among the editor settings should be duration settings - there should be a selector for the units for the duration. Then, in the automatic livename options should be a checkbox to include the duration. Then, you can delete the line that's setting the duration in the script.
Mathias is online now   #10 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:16 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.