Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - D&D 5th Edition SRD

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
jbearwillis
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Independence, Mo
Posts: 771

Old May 31st, 2021, 04:37 PM
I am wanting to give a subrace 1 choice between these Melee weapons
1) Short Swords
2) Rapiers
And
Also 1 choice between these Ranges weapons
1) Crossbows, Heavy
2)Long Bow
How would I go about doing this, I have found how to give a choice from all weapons, but not from a select few.... Where do I start? Any help is most appreciated.
jbearwillis is offline   #1 Reply With Quote
dungeonguru
Senior Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 602

Old June 1st, 2021, 04:04 AM
Note: I may have mis-pelled something so double-check the tags on the weapons.

You might want to look at the Weapon Master feats to get some ideas.

The usrCandid1 (or search expression) field for your first choice would look something like:
Component.BaseWep & (thingid.wShortswor | thingid.wRapier)
The usrCandid2 would be like:
Component.BaseWep & (thingid.wCrossbowH | thingid.wLongbow)

Then your script to push the weapon proficiency is running at pre-level/1000:

doneif (tagis[Helper.Disable] = 1)
~ If nothing chosen then get out now!
doneif (field[usrChosen1].ischosen = 0)
doneif (field[usrChosen2].ischosen = 0)

~ Pull all the selected weapon proficiency tags to ourself
perform field[usrChosen1].chosen.pulltags[WepProf.?]
perform field[usrChosen2].chosen.pulltags[WepProf.?]

~ Now push both tags to the hero
perform hero.pushtags[WepProf.?]
dungeonguru is offline   #2 Reply With Quote
jbearwillis
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Independence, Mo
Posts: 771

Old June 1st, 2021, 06:22 AM
Dungeonguru, Thank you so much... I can work with that...
jbearwillis is offline   #3 Reply With Quote
jbearwillis
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Independence, Mo
Posts: 771

Old June 1st, 2021, 10:53 AM
I get the drop down boxes to show up but no weapons show up in them, so I have nothing to pick. For the life of me, I can't figure out why they are not showing up...what am I missing here.
jbearwillis is offline   #4 Reply With Quote
jbearwillis
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Independence, Mo
Posts: 771

Old June 1st, 2021, 01:34 PM
I had to restart like 3 times, but it is working now, so Thanks again...
jbearwillis is offline   #5 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 01:36 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.