Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - Mutants & Masterminds

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
jaydarkson
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: The Bay Area, CA
Posts: 29

Old August 3rd, 2016, 08:08 PM
I was wondering if anybody knows what this error means. It looks like a script error that seems linked to the saving throws. I've attached a picture of the error and the hero lab portfolio to the thread. (yes, the hero is an intelligent goldfish in a battlesuit made from old school diving suit)
Attached Images
File Type: jpg MnM3 Hero Lab.jpg (47.2 KB, 5 views)
Attached Files
File Type: email Professor Gideon.por (22.5 KB, 5 views)
jaydarkson is offline   #1 Reply With Quote
charlieluce
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,261

Old August 3rd, 2016, 09:13 PM
Are you using any custom .user files? The portfolio opens on my laptop with no errors, validation or otherwise.

Currently Running: Pathfinder Second Edition
Currently Playing: D&D 5e

Former Games: Pathfinder First Edition, D&D 4e, Mutants & Masterminds (2E & 3E), Savage Worlds
charlieluce is online now   #2 Reply With Quote
jaydarkson
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: The Bay Area, CA
Posts: 29

Old August 3rd, 2016, 09:35 PM
Not for Mutants & Masterminds. Only for the 5e files.

edit: try adjusting the saving throws (parry, dodge, fort, etc).
jaydarkson is offline   #3 Reply With Quote
charlieluce
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,261

Old August 4th, 2016, 02:08 PM
Still appears to work for me. Adjusted portfolio attached.
Attached Files
File Type: email Professor Gideon.por (22.5 KB, 1 views)

Currently Running: Pathfinder Second Edition
Currently Playing: D&D 5e

Former Games: Pathfinder First Edition, D&D 4e, Mutants & Masterminds (2E & 3E), Savage Worlds
charlieluce is online now   #4 Reply With Quote
jaydarkson
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: The Bay Area, CA
Posts: 29

Old August 4th, 2016, 05:29 PM
Quote:
Originally Posted by charlieluce View Post
Still appears to work for me. Adjusted portfolio attached.
Interesting. I just opened it up and I'm receiving the error. It must be my software.

After tinkering with it, it seems to not like "Shrinking 16" and will produce the error. Though Shrinking 15 and lower, no error.

Last edited by jaydarkson; August 4th, 2016 at 05:55 PM.
jaydarkson is offline   #5 Reply With Quote
Duggan
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,459

Old August 4th, 2016, 06:55 PM
Silly question, do you have all of the updates applied?

As it is, I can see where this is happening in the temporary data file generated in the ProgramData directory:

Code:
      ~ If we didn't find one, just get out
      if (firstrow = 0) then
        notify "Error - no entries in measurements array!"
        done
        endif

      ~ Now find the next entry that needs to be filled in, i.e. that has a
      ~ zero value
      var nextrow as number
      for i = firstrow+1 to field[maMassVal].arrayrows - 1
        if (nextrow = 0) then
          if (field[maMassVal].arrayvalue[i] = 0) then
            nextrow = i
            endif
          endif
        next

      ~ If all our entries are filled in, we're done
      doneif (nextrow >= field[maMassVal].arrayrows)

      ~ Just keep doubling the values until we get to the end of the array.
      var i as number
      for i = nextrow to field[maMassVal].arrayrows - 1
        field[maMassVal].arrayvalue[i] = field[maMassVal].arrayvalue[i-1] * 2
        field[maMassUnit].arraytext[i] = field[maMassUnit].arraytext[i-1]
        field[maMassUnPl].arraytext[i] = field[maMassUnPl].arraytext[i-1]
        field[maMass].arraytext[i] = field[maMassVal].arrayvalue[i] & " " & field[maMassUnPl].arraytext[i]

        field[maTimeVal].arrayvalue[i] = field[maTimeVal].arrayvalue[i-1] * 2
        field[maTimeUnit].arraytext[i] = field[maTimeUnit].arraytext[i-1]
        field[maTimeUnPl].arraytext[i] = field[maTimeUnPl].arraytext[i-1]
        field[maTime].arraytext[i] = field[maTimeVal].arrayvalue[i] & " " & field[maTimeUnPl].arraytext[i]

        field[maDistVal].arrayvalue[i] = field[maDistVal].arrayvalue[i-1] * 2
        field[maDistUnit].arraytext[i] = field[maDistUnit].arraytext[i-1]
        field[maDistUnPl].arraytext[i] = field[maDistUnPl].arraytext[i-1]
        field[maDist].arraytext[i] = field[maDistVal].arrayvalue[i] & " " & field[maDistUnPl].arraytext[i]

        field[maVolVal].arrayvalue[i] = field[maVolVal].arrayvalue[i-1] * 2
        field[maVolUnit].arraytext[i] = field[maVolUnit].arraytext[i-1]
        field[maVolUnPl].arraytext[i] = field[maVolUnPl].arraytext[i-1]
        field[maVol].arraytext[i] = field[maVolVal].arrayvalue[i] & " " & field[maVolUnPl].arraytext[i]
        next
Somehow, you're managing to get a nextRow of 0 instead of 1 (or maybe the array starts with 1), so the "i-1" values are outside of the array bounds.

Last edited by Duggan; August 4th, 2016 at 07:00 PM.
Duggan is offline   #6 Reply With Quote
jaydarkson
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: The Bay Area, CA
Posts: 29

Old August 5th, 2016, 11:00 PM
All updates have been applied. It looks like it has an issue with the size dropping from ~1 (less than 6 inches) to ~0

I based this character off the Goldfish sidekick in the Hero High Revised book. The Hero Lab portfolio for that character that came from the book has the same issue.

Quote:
Originally Posted by Duggan View Post
Silly question, do you have all of the updates applied?

As it is, I can see where this is happening in the temporary data file generated in the ProgramData directory:

Code:
      ~ If we didn't find one, just get out
      if (firstrow = 0) then
        notify "Error - no entries in measurements array!"
        done
        endif

      ~ Now find the next entry that needs to be filled in, i.e. that has a
      ~ zero value
      var nextrow as number
      for i = firstrow+1 to field[maMassVal].arrayrows - 1
        if (nextrow = 0) then
          if (field[maMassVal].arrayvalue[i] = 0) then
            nextrow = i
            endif
          endif
        next

      ~ If all our entries are filled in, we're done
      doneif (nextrow >= field[maMassVal].arrayrows)

      ~ Just keep doubling the values until we get to the end of the array.
      var i as number
      for i = nextrow to field[maMassVal].arrayrows - 1
        field[maMassVal].arrayvalue[i] = field[maMassVal].arrayvalue[i-1] * 2
        field[maMassUnit].arraytext[i] = field[maMassUnit].arraytext[i-1]
        field[maMassUnPl].arraytext[i] = field[maMassUnPl].arraytext[i-1]
        field[maMass].arraytext[i] = field[maMassVal].arrayvalue[i] & " " & field[maMassUnPl].arraytext[i]

        field[maTimeVal].arrayvalue[i] = field[maTimeVal].arrayvalue[i-1] * 2
        field[maTimeUnit].arraytext[i] = field[maTimeUnit].arraytext[i-1]
        field[maTimeUnPl].arraytext[i] = field[maTimeUnPl].arraytext[i-1]
        field[maTime].arraytext[i] = field[maTimeVal].arrayvalue[i] & " " & field[maTimeUnPl].arraytext[i]

        field[maDistVal].arrayvalue[i] = field[maDistVal].arrayvalue[i-1] * 2
        field[maDistUnit].arraytext[i] = field[maDistUnit].arraytext[i-1]
        field[maDistUnPl].arraytext[i] = field[maDistUnPl].arraytext[i-1]
        field[maDist].arraytext[i] = field[maDistVal].arrayvalue[i] & " " & field[maDistUnPl].arraytext[i]

        field[maVolVal].arrayvalue[i] = field[maVolVal].arrayvalue[i-1] * 2
        field[maVolUnit].arraytext[i] = field[maVolUnit].arraytext[i-1]
        field[maVolUnPl].arraytext[i] = field[maVolUnPl].arraytext[i-1]
        field[maVol].arraytext[i] = field[maVolVal].arrayvalue[i] & " " & field[maVolUnPl].arraytext[i]
        next
Somehow, you're managing to get a nextRow of 0 instead of 1 (or maybe the array starts with 1), so the "i-1" values are outside of the array bounds.
jaydarkson is offline   #7 Reply With Quote
Duggan
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,459

Old August 7th, 2016, 05:54 PM
Interesting. This only happens on loading the portfolio, not upon adding the power. Unfortunately, this is happening in code outside of what can be affected by the editer, as best I can tell, so the best you can do is to log a bug and hope that Colen can fix it.
Duggan is offline   #8 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 12:47 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.