Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - Pathfinder Roleplaying Game

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
ellissar@earthlink.net
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Illinois
Posts: 9

Old February 1st, 2013, 06:56 PM
Note from Colen - please see my first post on page 2 for a temporary workaround to this issue, while we work on a fix.

Hi,

After I downloaded the new updated version of HL and imported it, I received and error message when I went to launch HL. See below.

ellissar

HeroLab.exe has encountered an error and needs to close.

Please email a DESCRIPTION OF WHAT YOU WERE DOING, in as much detail as possible, along with this message, to support@wolflair.com. PLEASE NOTE: Unless you tell us what you were doing, we won't have enough information to fix this problem!

Right click and choose "Copy to Clipboard" to copy these details, or you can find them in this file: C:\DOCUME~1\Peter\LOCALS~1\Temp\lwderror1380.txt

C:\Program Files\Hero Lab\HeroLab.exe
4.1a 349

major: 5, minor: 1, build: 2600, platform: 2, version: Service Pack 3, spmaj: 3, spmin: 0, suitemask: 00000300, type: 1
ACCESS VIOLATION
Address: 0x005ab17d
Type: bad read

Last edited by Colen; February 2nd, 2013 at 12:24 AM.
ellissar@earthlink.net is offline   #1 Reply With Quote
BoomerET
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: San Ramon, CA
Posts: 482
Send a message via ICQ to BoomerET Send a message via Yahoo to BoomerET Send a message via Skype™ to BoomerET

Old February 1st, 2013, 08:15 PM
I've got this running on two Windows 7 machines, and it runs fine, however, I see this same error on my box that's running Windows XP.

The bad read error is the same type of error I got when I was trying to create custom game systems, and put a bmp w/ palette.


Just trying to provide some input.


BoomerET

Castles & Crusades Ruleset for Hero Lab
Hero Lab (5E D&D) -> Fantasy Grounds Character Converter
BoomerET is offline   #2 Reply With Quote
graywulfe
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Eau Claire, Wisconsin
Posts: 23

Old February 1st, 2013, 08:23 PM
I run Windows Vista (under protest) and I am also experiencing the same problem.
graywulfe is offline   #3 Reply With Quote
Colen
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,728

Old February 1st, 2013, 10:04 PM
Thanks for reporting this - I'm looking into this now. Is anyone getting the crash under Windows 7? Or just Vista / XP?

Edit: Also, when exactly does the crash occur? Right after you hit the "Load" button? Or does another message like "Compiling Data Files for Game System" appear first? I've been unable to reproduce the problem on any of the machines I've tried it on here, so any extra details would be very helpful.

Last edited by Colen; February 1st, 2013 at 10:31 PM.
Colen is offline   #4 Reply With Quote
Mergon
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ottawa, Canada
Posts: 721

Old February 1st, 2013, 10:06 PM
I get this same error on my XP box but not on my Windows 8 system.

Watch your back, Conserve your ammo,
and NEVER cut a deal with a dragon!
Mergon is offline   #5 Reply With Quote
jbearwillis
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Independence, Mo
Posts: 721

Old February 1st, 2013, 10:10 PM
I'm on Vista only.
jbearwillis is offline   #6 Reply With Quote
Colen
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,728

Old February 1st, 2013, 10:32 PM
When exactly does the crash occur? Right after you hit the "Load" button? Or does another message like "Compiling Data Files for Game System" appear first? I've been unable to reproduce the problem on any of the machines I've tried it on here, so any extra details would be very helpful.
Colen is offline   #7 Reply With Quote
Colen
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,728

Old February 1st, 2013, 10:55 PM
For those of you encountering the problem, please try this:

1) Make sure Hero Lab is closed
2) In any web browser except internet explorer, download this file: http://www.wolflair.com/download/hp/pathfinder.hl
3) Double-click the file once downloaded and follow the prompts to import it
4) Try to load the Pathfinder game system

Does it load properly, or do you get the same error as before, or a different error?

Thanks for your patience and help resolving this issue.
Colen is offline   #8 Reply With Quote
Tintros
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3

Old February 1st, 2013, 11:30 PM
Nope, DL'ed that with Firefox, then double clicked, imported, shows the PF logo/update.. and gets to 'building' before crashing out, same message
Tintros is offline   #9 Reply With Quote
Colen
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,728

Old February 1st, 2013, 11:35 PM
Tintros (or anyone else), do you have any third-party addons installed for Pathfinder? I.e. any .user files in the pathfinder folder?
Colen is offline   #10 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.