Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - D&D 5th Edition SRD

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
eldamir
Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 30

Old July 5th, 2016, 07:45 AM
The 5e SRD module for Hero Lab lets me equip a shield at the same time as a light weapon in the offhand, but I can't find anything to allow the same in the PHB or DMG.
Is this a bug, or am I missing something in the rules?

thanks in advance.
eldamir is offline   #1 Reply With Quote
Mergon
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ottawa, Canada
Posts: 788

Old July 5th, 2016, 12:38 PM
A 1-handed weapon is a 1-handed weapon; whether its a light, finesse, versatile, or otherwise. As long as you are proficient with a shield you can wield a 1-handed weapon with a shield. You can probably even wield a 1-handed weapon with a non-proficient shield if you are willing to take Disadvantage on all d20 rolls while doing so.

Watch your back, Conserve your ammo,
and NEVER cut a deal with a dragon!
Mergon is offline   #2 Reply With Quote
dafrca
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Burbank, CA
Posts: 121

Old July 5th, 2016, 08:39 PM
Mergon, I think you miss the point. I can equip a Long Sword in Hand #1, a Short Sword in Hand#2, and equip a shield as well. Shouldn't the shield take up the slot in hand #2 and thus make the Short Sword unequippable? Or the visa-versa? I too just assumed it was a bug and dealt with it by not trying to equip all three because I could nto find in the rules where I could equip all three.
dafrca is offline   #3 Reply With Quote
Mergon
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ottawa, Canada
Posts: 788

Old July 5th, 2016, 10:38 PM
Ah, yea that's a bug, though I use it as a feature myself. I created a shield bash weapon. With what you are describing I can wield my weapon and a shield bash while equipping a shield.

Watch your back, Conserve your ammo,
and NEVER cut a deal with a dragon!
Mergon is offline   #4 Reply With Quote
Hollis
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 778

Old July 7th, 2016, 02:20 PM
That is indeed a bug. Can you report it to tech support, please?
Hollis is offline   #5 Reply With Quote
eldamir
Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 30

Old July 7th, 2016, 02:29 PM
Quote:
Originally Posted by Hollis View Post
That is indeed a bug. Can you report it to tech support, please?
Thanks Hollis.
I just submitted a bug report for this.
eldamir is offline   #6 Reply With Quote
dafrca
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Burbank, CA
Posts: 121

Old July 7th, 2016, 09:52 PM
Quote:
Originally Posted by eldamir View Post
Thanks Hollis.
I just submitted a bug report for this.
Thanks for doing that.
dafrca is offline   #7 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 01:23 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.