Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Realm Works Forums > Realm Works Discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
kbs666
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Chicago, IL
Posts: 1,239

Old February 24th, 2018, 06:24 PM
I use RW on 2 very capable desktop systems, an r7 1700, 16 GB RAM, a 1TB SSD and my home system is an R5 1600, 16 GB RAM, 240 GB SSD, !TB HDD. Both systems crash to the desktop frequently when ever I try to switch tabs while one of those tabs is a smart image that is 10 MB or larger.

I am fully aware that the problem is the 32 bit .NET that RW runs under. I am also aware that the last time this was discussed the problem was DevExpress controls used in RW did not come in a 64 bit flavor. Surely that situation has changed by now? Is there any chance that a migration to 64 bit will happen after the CM goes live?

my Realm Works videos
https://www.youtube.com/channel/UCZU...4DwXXkvmBXQ9Yw
kbs666 is offline   #1 Reply With Quote
Grey Mage
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 233

Old February 25th, 2018, 10:15 AM
One can only hope that moving to a 64bit architecture is somewhere in RW's future...

+1 to this.
Grey Mage is offline   #2 Reply With Quote
Bidmaron
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 416

Old February 25th, 2018, 08:24 PM
Big +1 here
Bidmaron is offline   #3 Reply With Quote
Vargr
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Denmark
Posts: 723

Old February 25th, 2018, 11:02 PM
+1 - gotta move with the times :-)

Vargr
Deputy Calendar Champion


Legend has it, that the Tarrasque is a huge fighting beast, perpetually hungry.
Sleet entered History when he managed to get on the back of a Tarrasque only to be ridden out of History shortly after.

Using Realm Works, Worldographer (Hexographer 2), LibreOffice, Daz3D Studio, pen & paper for the realm World of Temeon and the system LEFD - both homebrewed.

Vargr is offline   #4 Reply With Quote
Greebo
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Germany
Posts: 174

Old February 25th, 2018, 11:51 PM
+1

That would be great!


Supporting Calendar Campaigner

Tools: Realm Works, Campaign Cartographer 3+ and Add-ons, MapTools
Games: home brew world, Lord of the Rings (CODA), Shadowrun, Earthdawn
Greebo is offline   #5 Reply With Quote
Valyar
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 167

Old February 26th, 2018, 01:33 AM
+1
If code is not good, even 128bit won't save it, but lets go 64bit for now

The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.
Valyar is offline   #6 Reply With Quote
Farling
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Greater London, UK
Posts: 1,664

Old February 26th, 2018, 06:56 AM
Quote:
Originally Posted by kbs666 View Post
I use RW on 2 very capable desktop systems, an r7 1700, 16 GB RAM, a 1TB SSD and my home system is an R5 1600, 16 GB RAM, 240 GB SSD, !TB HDD. Both systems crash to the desktop frequently when ever I try to switch tabs while one of those tabs is a smart image that is 10 MB or larger.
A 10MB image doesn't really help to know the actual size of the image. Is it above approx. 3000x3000 pixels?

Farling

Author of the CSV2RW tool (http://forums.wolflair.com/showthread.php?t=58156) and the RW Output tool (http://forums.wolflair.com/showthread.php?t=59981)
Farling is offline   #7 Reply With Quote
kbs666
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Chicago, IL
Posts: 1,239

Old February 26th, 2018, 08:00 AM
pixel count is irrelevant. A 10 MB PNG image could be significantly different scale than a gif or jpg or the same size.

my Realm Works videos
https://www.youtube.com/channel/UCZU...4DwXXkvmBXQ9Yw
kbs666 is offline   #8 Reply With Quote
Farling
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Greater London, UK
Posts: 1,664

Old February 26th, 2018, 08:14 AM
Quote:
Originally Posted by kbs666 View Post
pixel count is irrelevant. A 10 MB PNG image could be significantly different scale than a gif or jpg or the same size.
Pixel size is exactly relevant. Whilst RW stores a PNG or GIF or JPG inside the database in that compressed format, as soon as you display it in a tab then it get stored in memory as a standard uncompressed multi-coloured picture. This uncompressed picture will always take up the same amount of memory for the same resolution image - so all 3000x3000 images will take up the same memory when displayed in a tab.

As you know, since you've been on the forums for a while, this is a known limitation which has various work-arounds.

Farling

Author of the CSV2RW tool (http://forums.wolflair.com/showthread.php?t=58156) and the RW Output tool (http://forums.wolflair.com/showthread.php?t=59981)
Farling is offline   #9 Reply With Quote
kbs666
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Chicago, IL
Posts: 1,239

Old February 26th, 2018, 11:11 AM
I'm not interested in rehashing workarounds. I'm solely interested in finding out if the underlying problem is getting fixed in the near future.

my Realm Works videos
https://www.youtube.com/channel/UCZU...4DwXXkvmBXQ9Yw
kbs666 is offline   #10 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:58 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.