Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - Pathfinder Roleplaying Game

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
bittergeek
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 17

Old July 2nd, 2010, 03:24 PM
The character sheet doesn't correctly apply the "hide unarmed" and "hide ammo" character preferences for a companion (in this case a mount). The main character displays correctly, it's just the mount that shows the ammo and the unarmed attack in the statblock. (There are arrows in the mount's saddlebags, the mount is not planning to use the ammo.)
bittergeek is offline   #21 Reply With Quote
ShadowChemosh
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chicago, IL (USA)
Posts: 10,725

Old July 3rd, 2010, 04:20 AM
Quote:
Originally Posted by risner View Post
Is there a way to mask the error "If you take special abilities, your weapon must be +1 or better" so it does not post if a specific property is enabled?
Through some trial and error testing I was able to find the tag(Helper.NotMagicPw) which prevents the error message.

I found that doing the following script at Phase First/5,000 worked best on the Thing you want to not be magical.
Code:
~Tells HL for custom magic armor that this power does not require +1
perform assign[Helper.NotMagicPw]

Hero Lab Resources:
Pathfinder - d20pfsrd and Pathfinder Pack Setup
3.5 D&D (d20) - Community Server Setup
5E D&D - Community Server Setup
Hero Lab Help - Hero Lab FAQ, Editor Tutorials and Videos, Editor & Scripting Resources.
Created by the community for the community
- Realm Works kickstarter backer (Alpha Wolf) and Beta tester.
- d20 HL package volunteer editor.
ShadowChemosh is offline   #22 Reply With Quote
Maidhc O Casain
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Jonesboro, AR (USA)
Posts: 781

Old July 3rd, 2010, 06:45 AM
Quote:
Originally Posted by TopCat View Post
You didn't pick Celestial as your Sorcerer bloodline, did you? That adds Heal as a class skill.

I just created a Brd/Rog/Src and Heal didn't show as a class skill for me.
That's what did it - thanks!
Maidhc O Casain is offline   #23 Reply With Quote
jkthomsen9
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Beaverton, OR
Posts: 267

Old July 3rd, 2010, 10:47 PM
Composit long bow (str +3) dose not seam to limit the max damage from strength correctly. On my character I equiped a +3 strength bow, and got a correct damage mod of +3. when I added a temperary STR bonus due to spell it uped the damage to +4.
jkthomsen9 is offline   #24 Reply With Quote
risner
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 616

Old July 5th, 2010, 01:02 AM
Ok, I have discovered that a script First Priority 1:
if (field[gIsEquip].value <> 0) then
~ Add +2 Insight bonus to CMB/CMD
#applybonus[BonInsight, hero.child[Maneuver], 22]
endif

Applies the value (22) twice to CMD and once to CMB.

I can't find any place between First and Final that applies only once to CMD and applies to CMB.

I may have a workable hack:
~ Attributes Priority 10001
if (field[gIsEquip].value <> 0) then
~ Add +2 Insight bonus to CMB/CMD
if (hero.child[Maneuver].field[BonInsight].value < 2) then
hero.child[Maneuver].field[tCMB].value += 2 - hero.child[Maneuver].field[BonInsight].value
#applybonus[BonInsight, hero.child[Maneuver], 2]
endif
endif

~ Applies twice for CMD
~ #applybonus[BonInsight, hero.child[Maneuver], 22]

~ Doesn't work for both CMB and CMD properly
~ hero.child[Maneuver].field[BonInsight].value =
~ maximum(hero.child[Maneuver].field[BonInsight].value, 2)

~ Doesn't work
~ #applybonus[BonInsight, hero.child[Maneuver].field[tCMB], 2]

Last edited by risner; July 5th, 2010 at 01:51 AM.
risner is offline   #25 Reply With Quote
Jhalad
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 87

Old July 5th, 2010, 05:24 PM
I can't select a specific DR when I choose DR as an evolution for the edilon.

Also, the remaining gold on a character doesn't appear to show up on when I select "Output Active Character Summary" from the File menu.

Finally, is there any way to get a detailed look at the remaining gold of an NPC, rather than just an estimate?

Last edited by Jhalad; July 5th, 2010 at 05:30 PM.
Jhalad is offline   #26 Reply With Quote
Flappi
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26

Old July 6th, 2010, 06:22 AM
Wizard shouldn't know automatically 0-th spells from forbidden schools. They can learn those spells, but they don't have them in their spellbook at character creation.
Flappi is offline   #27 Reply With Quote
Maidhc O Casain
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Jonesboro, AR (USA)
Posts: 781

Old July 8th, 2010, 12:47 PM
It looks to me like HL calculates the Monk's bonus for Flurry of Blows only on the Monk level. It should be calculated using Monk level plus BAB gained from any other class.

e.g. I made a Monk 2/Fighter 2/Rogue 2. BAB is +4 and HL calculates Flurry bonus as +0/+0. I think it should be +3/+3 (+2 Monk/+2 Fighter/+1 Rogue, -2 for TWF).

From the Conversion Guide (emphasis mine):

"A monk’s base attack bonus when performing a flurry of blows is now equal to his level. His attacks are made as if using Two-Weapon Fighting (and its improvements at later levels). Table 3–10 summarizes these bonuses. Change your flurry of blows base bonuses to match these values (plus any increases to your base attack bonus from other classes, which might give you additional attacks with your primary strike). Note that other increases to your base attack bonus do not increase the number of attacks you can make with your off hand, as the bonus feats to gain these attacks are not gained until you reach the required level of monk."

Apologies in advance if there's been a different answer on this from Paizo - I couldn't find one but I have trouble navigating the Paizo boards sometimes.
Maidhc O Casain is offline   #28 Reply With Quote
Maidhc O Casain
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Jonesboro, AR (USA)
Posts: 781

Old July 9th, 2010, 05:01 AM
HL is granting Animal Companions their racial bonuses to Skills. Per the discussion linked below this is not accurate.

Animal Companion Racial Skills Discussion
Maidhc O Casain is offline   #29 Reply With Quote
ShadowChemosh
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chicago, IL (USA)
Posts: 10,725

Old July 12th, 2010, 05:08 PM
So a player pointed out a issue with a custom racial weapon of mine and I checked with a core item and it does the same thing.

Here are the steps to duplicate it.
-New character
-Take one level in fighter
-Take race of Dwarf
-Go to weapons tab and try and add a Custom/Magical Dwarven Waraxe.
-In the list it shows "Waraxe, Dwarven" as being not proficient.

If you select the weapon it calcs correctly and if you go back into the list this time it shows it correctly.

Thanks

Hero Lab Resources:
Pathfinder - d20pfsrd and Pathfinder Pack Setup
3.5 D&D (d20) - Community Server Setup
5E D&D - Community Server Setup
Hero Lab Help - Hero Lab FAQ, Editor Tutorials and Videos, Editor & Scripting Resources.
Created by the community for the community
- Realm Works kickstarter backer (Alpha Wolf) and Beta tester.
- d20 HL package volunteer editor.
ShadowChemosh is offline   #30 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 07:03 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.