Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Army Builder Forums > Army Builder

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
twd3lr at gmail.com
Guest
 
Posts: n/a

Old January 3rd, 2005, 07:14 AM
It's amazing how reading the User Manual clears up a lot of issues
one has with software, but I did find a couple of things that I'm
having some problems with that I thought I would share. I am fairly
certain that these are not data file issues, either.

1) Why was the "Load" button done away with from AB 2 to 3? It
seems
odd that I have to select "Create" and then go to File-->Open just
to open an existing roster. No biggie, but it was a little
confusing the second time I opened the program.

2) I have two issues with roster printouts:

a) I can't figure out how to keep a unit's details from being split
between two pages. For instance, I have 3 characters in a High
Elves army, the first being an archmange, the second a mage, and the
third a commander. Both wizard's spells are listed completely, as
are their magic items. The commander also has a couple of trinkets,
but instead of everything printing on the same page, the commander's
basic stats and options print at the bottom of page 1 and his
trinket prints at the top of page 2. I don't recall having this
occur in AB 2. Am I smoking crack or just expecting more?

b) This one is really odd as I have tinkered with the image size,
but haven't screwed around with the XML other than to figure out
which XML document references the image file. The "little dude"
bitmap (modelcountoutput.bmp in the \product\texture24 folder)
prints out as an annoying black box on my rosters, and I am using a
brand new Epson Stylus that has to date printed everything I've
thrown at it marvelously well, including the musician, champion, and
standard bearer images that are included in the WHFB files. Has
anyone else had this problem?

That's it for issues that I've had, which may or may not be software-
related in reality. Thanks for your time.

Tom D.
  #1 Reply With Quote
Colen
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,690

Old January 10th, 2005, 03:42 PM
At 01:55 AM 12/31/2004 +0000, you wrote:

>It's amazing how reading the User Manual clears up a lot of issues
>one has with software, but I did find a couple of things that I'm
>having some problems with that I thought I would share. I am fairly
>certain that these are not data file issues, either.
>
>1) Why was the "Load" button done away with from AB 2 to 3? It
>seems
>odd that I have to select "Create" and then go to File-->Open just
>to open an existing roster. No biggie, but it was a little
>confusing the second time I opened the program.


There were unforseen issues with adding a 'load' button, which we didn't
discover in time to actually resolve them. We do plan to add this
feature in a future update.


>2) I have two issues with roster printouts:
>
>a) I can't figure out how to keep a unit's details from being split
>between two pages. For instance, I have 3 characters in a High
>Elves army, the first being an archmange, the second a mage, and the
>third a commander. Both wizard's spells are listed completely, as
>are their magic items. The commander also has a couple of trinkets,
>but instead of everything printing on the same page, the commander's
>basic stats and options print at the bottom of page 1 and his
>trinket prints at the top of page 2. I don't recall having this
>occur in AB 2. Am I smoking crack or just expecting more?


I've addressed this, and it should be fixed in the next update.


>b) This one is really odd as I have tinkered with the image size,
>but haven't screwed around with the XML other than to figure out
>which XML document references the image file. The "little dude"
>bitmap (modelcountoutput.bmp in the \product\texture24 folder)
>prints out as an annoying black box on my rosters, and I am using a
>brand new Epson Stylus that has to date printed everything I've
>thrown at it marvelously well, including the musician, champion, and
>standard bearer images that are included in the WHFB files. Has
>anyone else had this problem?


I'd guess you're using Windows 95, 98 or ME? There's an issue with AB on
those systems (the display of the little man should be disabled on
printouts, because it doesn't print properly as you noticed, and should be
replaced with a # character) that we've resolved and will be included in
the next update.


Thanks,


--
Colen McAlister (colen@wolflair.com)
Lone Wolf Development www.wolflair.com
Colen is offline   #2 Reply With Quote
twd3lr at gmail.com
Guest
 
Posts: n/a

Old January 10th, 2005, 11:55 PM
On Mon, 10 Jan 2005 15:43:34 -0800, Colen McAlister <colen@wolflair.com> wrote:
> At 01:55 AM 12/31/2004 +0000, you wrote:
> There were unforseen issues with adding a 'load' button, which we didn't
> discover in time to actually resolve them. We do plan to add this
> feature in a future update.

Good deal!

>
> >2) I have two issues with roster printouts:
> >a) I can't figure out how to keep a unit's details from being split
> >between two pages.
> I've addressed this, and it should be fixed in the next update.

Excellent!

> I'd guess you're using Windows 95, 98 or ME? There's an issue with AB on
> those systems (the display of the little man should be disabled on
> printouts, because it doesn't print properly as you noticed, and should be
> replaced with a # character) that we've resolved and will be included in
> the next update.

Nope! Windows XP SP2! D'oh!

>
>
> Thanks,
>
>
> --
> Colen McAlister (colen@wolflair.com)
> Lone Wolf Development www.wolflair.com

Thank you!
Tom
  #3 Reply With Quote
Colen
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,690

Old January 12th, 2005, 07:13 PM
At 06:14 PM 1/10/2005 -0600, you wrote:

> > I'd guess you're using Windows 95, 98 or ME? There's an issue with AB on
> > those systems (the display of the little man should be disabled on
> > printouts, because it doesn't print properly as you noticed, and should be
> > replaced with a # character) that we've resolved and will be included in
> > the next update.
>
>Nope! Windows XP SP2! D'oh!


Hmm, how troubling. I just tried printing on an XP/SP2 system and it worked
fine; are you sure you have the most up to date printer drivers for your
printer? Try updating them and see if that helps.



--
Colen McAlister (colen@wolflair.com)
Lone Wolf Development www.wolflair.com
Colen is offline   #4 Reply With Quote
mattmcd31
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Pflugerville, TX
Posts: 23
Send a message via Yahoo to mattmcd31

Old October 6th, 2005, 01:52 PM
I have the exact same issue with the unit guy bmp with XP SP2. If it helps any the musician and banner icon appear to print reverse image (white image on black box) ?
mattmcd31 is offline   #5 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some issues congressman HL - d20 System 24 August 10th, 2009 10:44 PM
A few issues... rashidali HL - d20 System 1 November 8th, 2007 06:38 PM
Bugs/Issues twd3lr at gmail.com Army Builder 3 February 7th, 2005 10:56 PM
XP issues rcross at sbcglobal.net Card Vault 0 February 6th, 2004 08:29 AM
Documentation Issues christopher at ctmiller.n Army Builder 2 March 2nd, 2003 06:51 PM


All times are GMT -8. The time now is 09:44 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.