Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > Hero Lab Discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
aw1231
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 4

Old July 10th, 2018, 12:01 PM
System Info:
MacOS Mojave Beta (10.14) (build 18A326g)
3.5 GHz Intel Core i7
16 GB memory
Graphics: Intel Iris Plus Graphics 650 1536 MB

I am considering purchasing Hero Lab with Pathfinder. As a test, I installed Hero Lab and used it in demo mode. I found it to be laggy with many instances of "beachballs", especially the further along I went in character creation. I closed all applications, and that didn't seem to help. I also checked Activity Monitor and Hero Lab was maxing out the CPU and not using very much memory at all (~400 MB). I also tried the Starter Edition which had similar results. I understand not having purchased the software (and also running a beta MacOS) I expect no support, but thought it was odd that my computer struggled even when no other applications were running, given its specs.
aw1231 is offline   #1 Reply With Quote
Tekwych
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: New Mexico
Posts: 144

Old July 10th, 2018, 05:47 PM
I run a Mac Mini with 10.13 and do not have that issue at all. Usually have iTunes and mail running in the background while using HL and Shadowrun.
Tekwych is offline   #2 Reply With Quote
daplunk
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,029

Old July 10th, 2018, 06:12 PM
You should not be having problems with that setup. I run similar but on Windows and it flies along.

Realm Works - Community Links
Realm Work and Hero Lab Videos
Ream Works Facebook User Group
Realm Works - Community Content List
CC3+ Facebook User Group

D&D 5e Community Pack - Contributor
General Hero Lab Support & Community Resources
D&D 5e Community Pack - Install Instructions / D&D 5e Community Pack - Log Fault / D&D 5e Community Pack - Editor Knowledge Base
daplunk is offline   #3 Reply With Quote
aw1231
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 4

Old July 11th, 2018, 05:04 AM
Interesting. I did run the Windows version through Wine last night and it seemed to work just fine. I'll keep looking into it. Thanks all for your responses.
aw1231 is offline   #4 Reply With Quote
Tekwych
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: New Mexico
Posts: 144

Old July 11th, 2018, 07:01 AM
Are there any other processes running away? What is RAM and CPU allocation?
Tekwych is offline   #5 Reply With Quote
aw1231
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 4

Old July 11th, 2018, 07:58 AM
CPU is 15% (total) and RAM is 13 GB free on "idle". I don't see any large processes besides system stuff. When Hero Lab is running, CPU usage jumps to 100% (application) and 40% (total) but memory barely moves (additionally 400 MB). From what I understand, 100% means it is only running the application on one core, full usage of all 4 cores would show a percentage of 400%. When doing heavy processes that use multiple cores I normally see stuff like 150% etc.
aw1231 is offline   #6 Reply With Quote
Tekwych
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: New Mexico
Posts: 144

Old July 12th, 2018, 11:00 AM
Sounds like a leak in one of the core APIs of the beta. Consider posting a bug fix to Apple's beta team
Tekwych is offline   #7 Reply With Quote
aw1231
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 4

Old July 12th, 2018, 05:18 PM
I reported it. If I hear anything from Apple, I'll be sure to let y'all know.
aw1231 is offline   #8 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:00 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.