Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - d20 System

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Monteparnas
Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 68

Old January 3rd, 2021, 11:38 AM
For several reasons I usually waive background requisites for starting languages altogether, but I didn't saw any option to make this work on Hero Lab.

Is there a way to get rid of pre-requisites fort languages completely?
Monteparnas is offline   #1 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,970

Old January 4th, 2021, 05:00 AM
Quote:
Originally Posted by Monteparnas View Post
For several reasons I usually waive background requisites for starting languages altogether, but I didn't saw any option to make this work on Hero Lab.

Is there a way to get rid of pre-requisites fort languages completely?
You mean for feats and PrC's? Not really, no. Each thing with a language pre-req is coded individually for this. There are a couple of ways around this:

1) Use an adjustments to give characters more languages and let them take whatever language they need to fill any pre-reqs. This is the easy method.

2) Use an adjustment or condition to give characters all the language tags. That should qualify them for all pre-reqs without (I think) filling in their list of languages.
Sendric is offline   #2 Reply With Quote
Monteparnas
Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 68

Old January 4th, 2021, 07:57 AM
No, not this.

I want all languages to be available for all starting characters.

Sorry, I was sleepy and got confusing in the way I wrote this.
Monteparnas is offline   #3 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,970

Old January 4th, 2021, 01:15 PM
Quote:
Originally Posted by Monteparnas View Post
No, not this.

I want all languages to be available for all starting characters.

Sorry, I was sleepy and got confusing in the way I wrote this.
I think there's a tag that can be placed on the character. Humans have it, I think. I'll have to research it when I get on a computer with HL installed.
Sendric is offline   #4 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,970

Old January 5th, 2021, 04:53 AM
If you apply the tag Language.Any to your character (easiest through an adjustment or condition) this will open up almost all of the languages to be available to your character. There are a few outliers that require more specific tags.
Sendric is offline   #5 Reply With Quote
Monteparnas
Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 68

Old January 8th, 2021, 05:12 PM
I tried but it didn't worked, I'm not sure why.

The only way I found to do this was by adding it at the button "Tags" when creating the Thing and add GroupId: Language and TagId: Any, as it is in the Human. Tried as Condition, Adjustment and Trait, none worked.
Monteparnas is offline   #6 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,970

Old January 11th, 2021, 03:50 PM
Quote:
Originally Posted by Monteparnas View Post
I tried but it didn't worked, I'm not sure why.

The only way I found to do this was by adding it at the button "Tags" when creating the Thing and add GroupId: Language and TagId: Any, as it is in the Human. Tried as Condition, Adjustment and Trait, none worked.
Perhaps I misunderstood the original question. Sounds like you've got it sorted, though.
Sendric is offline   #7 Reply With Quote
Monteparnas
Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 68

Old January 14th, 2021, 05:34 AM
As I said, it didn't worked. I don't know how to add a tag, apparently, and I need it for two projects, now. Can someone help me?

I do need to work on my way of writing...
Monteparnas is offline   #8 Reply With Quote
Illyahr
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 313

Old January 14th, 2021, 10:26 AM
The tag probably needs to be timed right. Is it set to pre-levels or before?
Illyahr is offline   #9 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,970

Old January 14th, 2021, 10:44 AM
Quote:
Originally Posted by Monteparnas View Post
As I said, it didn't worked. I don't know how to add a tag, apparently, and I need it for two projects, now. Can someone help me?

I do need to work on my way of writing...
What exactly are you trying to do? Create a language that anyone can take or allow all characters to be able to take any language? Or is it something else?

For the record. To add a tag in a script, use something like this:

Code:
perform hero.childfound[rHuman].assign[Language.Any]
This assigns the tag Language.Any to the thing rHuman, if this thing is on your character.

Last edited by Sendric; January 14th, 2021 at 12:54 PM.
Sendric is offline   #10 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 08:35 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.