Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - 4th Edition

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Fox Lee
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: NSW, Australia
Posts: 172
Send a message via ICQ to Fox Lee Send a message via AIM to Fox Lee Send a message via MSN to Fox Lee Send a message via Yahoo to Fox Lee Send a message via Skype™ to Fox Lee

Old November 11th, 2011, 05:43 PM
Hiya,

Just wondering if anybody could give me a suggestion for how I can better tweak the way multiclassing works in HeroLab.

What I'm trying to achieve: My group is trialling a new version of multiclassing that allows for limited power-swapping without spending a feat each time. When you would get an encounter, daily or utility class power (including via respec), you can swap it for a (same-type) power from your multiclass, of half the original power's level or lower.

What I'm doing: Currently, the easiest way I've found to do this was to copy the effects of the original MC power-swap feats, remove the level adjustment, and allow them to be added as permanent temporary adjustments that can be taken as long as the character is multiclassed. Functional, but ugly. Plus I'm not sure how to impose the level restriction, if it's possible.

Does anybody know of a better way to handle this?

Thanks! ^^

Fox Lee: The Girl Your Mother Warned You About
Invincible Ink - Original indie tabletop games on demand
Skies of Escarnum - inclusive D&D 4e homebrew content
HeroLab 4e patch contributor
Fox Lee is offline   #1 Reply With Quote
DMayhew469
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 73

Old November 12th, 2011, 04:08 AM
Try doing it as a game mechanic.
DMayhew469 is offline   #2 Reply With Quote
Kyzane
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1

Old November 20th, 2011, 10:59 AM
I had experience doing this myself recently in that a player was given an artifact that allowed him to hybrid paladin, so i built the class as a custom class in hero lab's editor. now I'm not sure how comfortable you are in the editor but if you copy the class they are and add in the counts as another class line you can then select powers from both classes and class specific feats for both classes. this won't give them the class mechanics of the secondary class without adding them in as bootstraps but it works and it doesn't have validation errors.
Kyzane is offline   #3 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 09:49 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.