Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > Hero Lab Discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
concerro
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 17

Old February 25th, 2020, 12:42 AM
This has been going on for a while, but I kept putting it off.

When I try to save a statblock as a pdf I get a message that says, "To create PDF files, you must download the PDF plugin for Hero Lab....."

When I try to download the plugin I get a message saying the plugin has successfully downloaded. Then it ask me if I would like to launch the new update.

I select yes. Then I get a message saying "Setup has detected that a product which used the pdf plug-in is currently running....."

Is there a way to fix this?
concerro is offline   #1 Reply With Quote
Farling
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Greater London, UK
Posts: 2,368

Old February 25th, 2020, 01:11 AM
The "product which is currently running" is hero lab. So you have to close that before finishing the install of the PDF plugin.

Farling

Author of the Realm Works Import (http://forums.wolflair.com/showthread.php?t=58156) and Output tools (http://forums.wolflair.com/showthread.php?t=59981)
Farling is offline   #2 Reply With Quote
lensman
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12

Old March 29th, 2020, 12:17 AM
Having done the v8.9G update for Herolab 64 My PDF stoped working.

I am Getting the "To crate PDF files you most download the plugin error" when I try to save to PDf.

I have successfully downloaded the plug in 3 times, Restarted Herolab and my PC.

The PDF still keeps giving me the error

Any ideas?
lensman is offline   #3 Reply With Quote
concerro
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 17

Old March 29th, 2020, 01:40 AM
I found a work around.
Download Foxit PDF Reader. The free version is fine.
Go to Output Active Hero Statblock
Choose the Print Button
Choose Foxit Reader PDF Printer.
It wont actually try to print it, but it will allow you to save it as a pdf file.
concerro is offline   #4 Reply With Quote
Dami
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Melbourne, Australia
Posts: 767

Old March 29th, 2020, 04:08 AM
@lensman:
This is a known issue with HLC64 and the PDF plugin. If you can't get things working here's two options:
1. Send an email to support and they'll help you work it out,
2. Try copying the four files from your PDFcanvas directory to your herolab directory that have a name starting with "pdf" (pdfcanvas64.dll/lib, pdflib64.dll/lib).

Current RPG's: Pathfinder (GM), Pathfinder (Player), Gamma World (GM, Pathfinder homebrew).
HeroLab: 3.5 & Pathfinder. HL User Files for PF: Greyhawk Setting, Gamma World (WIP).

DM and player of D&D since 1980.

Last edited by Dami; May 29th, 2020 at 05:15 PM.
Dami is offline   #5 Reply With Quote
darthgator
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 9

Old April 12th, 2020, 04:49 PM
Nice to know this is a known problem that's existed as long as HLC64 has been out but still has no official fix from LWD. I've tried all the workarounds I can find, and none of them will allow me to save a statblock as a .pdf. I guess since if it isn't Hero Lab online, the devs don't particularly care if their software works as advertised.

It's fun to be an old customer who doesn't need to spend any additional money on software so issues with the product I've paid for can be ignored.
darthgator is offline   #6 Reply With Quote
charlieluce
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,174

Old April 12th, 2020, 10:31 PM
Which OS are you using? AFAIK both Windows and MacOS have native print to PDF capability. I normally use Windows PDF printer instead of the plugin just because the output files are smaller.

Currently Running: Pathfinder Second Edition
Currently Playing:
Pathfinder First Edition
Former Games: D&D (4e & 5e), Mutants & Masterminds (2E & 3E), Savage Worlds
charlieluce is offline   #7 Reply With Quote
WayneLigon
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 5

Old May 29th, 2020, 02:42 PM
Quote:
Originally Posted by concerro View Post
This has been going on for a while, but I kept putting it off.

When I try to save a statblock as a pdf I get a message that says, "To create PDF files, you must download the PDF plugin for Hero Lab....."

When I try to download the plugin I get a message saying the plugin has successfully downloaded. Then it ask me if I would like to launch the new update.

I select yes. Then I get a message saying "Setup has detected that a product which used the pdf plug-in is currently running....."

Is there a way to fix this?
Same problem here. Only Adobe products are Adobe Bridge and the PDG reader
WayneLigon is offline   #8 Reply With Quote
charlieluce
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,174

Old May 29th, 2020, 02:53 PM
Farling's answer in post #2 is correct. You have to start the installation, shut down Hero Lab Classic itself, then finish the installation.

Currently Running: Pathfinder Second Edition
Currently Playing:
Pathfinder First Edition
Former Games: D&D (4e & 5e), Mutants & Masterminds (2E & 3E), Savage Worlds
charlieluce is offline   #9 Reply With Quote
Venger
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 91

Old June 2nd, 2020, 09:46 AM
The pdf export works well for me. Thanks
Venger is offline   #10 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.