Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - Pathfinder Roleplaying Game

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
ShadowChemosh
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chicago, IL (USA)
Posts: 10,728

Old June 14th, 2012, 10:32 AM
Quote:
Originally Posted by AncientOne View Post
I've tested on Chrome, Firefox, IE and Safari... but all under Windows. My SO has a Mac; I'll see if I can get some time on it.
Just an FYI AncientOne but the image is also pretty close to how your sheet looks/gets displayed on an iPad using both the default Safari and a third party browser. So fixing this may also fix the iPad.

Hero Lab Resources:
Pathfinder - d20pfsrd and Pathfinder Pack Setup
3.5 D&D (d20) - Community Server Setup
5E D&D - Community Server Setup
Hero Lab Help - Hero Lab FAQ, Editor Tutorials and Videos, Editor & Scripting Resources.
Created by the community for the community
- Realm Works kickstarter backer (Alpha Wolf) and Beta tester.
- d20 HL package volunteer editor.
ShadowChemosh is offline   #341 Reply With Quote
AncientOne
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Alpharetta, GA
Posts: 213

Old June 14th, 2012, 05:12 PM
Quote:
Originally Posted by Kiteran View Post
Any chance editing of the spell list could be an option for a future release?

-M
There's always a chance.

I'm just kidding, of course. I'll add it to the to-do list.
AncientOne is offline   #342 Reply With Quote
Kiteran
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 10

Old June 18th, 2012, 11:48 AM
Thanks A1
Kiteran is offline   #343 Reply With Quote
Quinton
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 2

Old June 19th, 2012, 06:50 AM
Hi AncientOne,

I have two suggestions for your already great sheet:

First of all, I am regularly the parties treasurer and it would help tremendously if the equipment list and magic item summaries included a, perhaps optional, column stating the items gold values.

To be sure I checked the xml and the values are there, both in text and integer values.

Secondly I am playing a wizard and have all the standard knowledge skills this means that the skills section, when using the compact layout, has a very long column on the right (which holds the int, str and wis skills). Perhaps it would be nice to be able to re-arrange these so the columns are more equal.

This would allow for some more space below to put more tracked resources for instance.

Cheers,
Quinton
Quinton is offline   #344 Reply With Quote
Kinnakeeter
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: The Graveyard of the Atlantic, North Carolina
Posts: 86
Send a message via Yahoo to Kinnakeeter

Old June 19th, 2012, 05:55 PM
I also have a question for both AncientOne and Armidale. I have two characters who use two-weapon fighting and neither seem to print correctly on the sheets. First of all, both characters have the improved feat which gives the offhand a second attack. That's not being reflected at all.

The second part is for AncientOne. I get a message that says two weapon information isn't available even when I check the toggles for it in HeroLab. If I don't check the toggles I just get the basic primary attacks.

Is there any way to fix this?
Kinnakeeter is offline   #345 Reply With Quote
AncientOne
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Alpharetta, GA
Posts: 213

Old June 19th, 2012, 06:21 PM
Quote:
Originally Posted by Kinnakeeter View Post
I also have a question for both AncientOne and Armidale. I have two characters who use two-weapon fighting and neither seem to print correctly on the sheets. First of all, both characters have the improved feat which gives the offhand a second attack. That's not being reflected at all.

The second part is for AncientOne. I get a message that says two weapon information isn't available even when I check the toggles for it in HeroLab. If I don't check the toggles I just get the basic primary attacks.

Is there any way to fix this?
Hmm... I'd have to experiment a bit, but I think the issue is something like this:

Hero Lab can't reflect the bonuses of the feat unless you equip the weapons in HL. On the other hand, the sheet can't determine the right values if you *do* equip them in HL. I.e., if you equip the weapons in HL, the sheet says the information isn't available.

Does that sound like what you're seeing?
AncientOne is offline   #346 Reply With Quote
Kinnakeeter
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: The Graveyard of the Atlantic, North Carolina
Posts: 86
Send a message via Yahoo to Kinnakeeter

Old June 20th, 2012, 04:59 PM
Quote:
Originally Posted by AncientOne View Post
Hmm... I'd have to experiment a bit, but I think the issue is something like this:

Hero Lab can't reflect the bonuses of the feat unless you equip the weapons in HL. On the other hand, the sheet can't determine the right values if you *do* equip them in HL. I.e., if you equip the weapons in HL, the sheet says the information isn't available.

Does that sound like what you're seeing?
That's it exactly. I don't see that with the actual HL generated sheets, but those are too busy for me to use.
Kinnakeeter is offline   #347 Reply With Quote
FCWesel
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 85

Old June 22nd, 2012, 02:41 PM
One thing I would like to see is a simpler Spellbook listing option, if at all possible. Not a chart-list, or descriptions, but something simple like this:

0-Level: Spell Name, Spell Name, Spell Name, etc.
1-Level: Spell Name, Spell Name, Spell Name, etc.
2-Level: Spell Name, Spell Name, Spell Name, etc.
3-Level: Spell Name, Spell Name, Spell Name, etc.
4-Level: Spell Name, Spell Name, Spell Name, etc.
5-Level: Spell Name, Spell Name, Spell Name, etc.
6-Level: Spell Name, Spell Name, Spell Name, etc.
7-Level: Spell Name, Spell Name, Spell Name, etc.

With the spells listed alphabetically by spell level.

THANKS!

And, great job as always Ancient One!
FCWesel is offline   #348 Reply With Quote
AkosPrime
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 15

Old July 1st, 2012, 06:08 AM
@AncientOne - just wanted to say how much I appreciate and like your sheet output. I did find one minor thing with it. Even with Character->Configure Hero->Output Options->Hide Unusable Skills UN-checked, unusable skills are not shown on the output sheet.

This shows up because I have a player who has a character with the Noble Scion:Magic feat who gets a bonus to Knowledge(Nobility) and makes it a class skill. However he has no points to put into the skill at first level. I add it to the character's Skills list though in HeroLab so it shows up in the tab, and I UN-check the option listed above (which using the normal output format causes the skill to appear on the character sheet) but with your custom format which I like so much better the skill does not show up.
AkosPrime is offline   #349 Reply With Quote
AncientOne
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Alpharetta, GA
Posts: 213

Old July 2nd, 2012, 12:20 PM
(my 2nd attempt to reply to this... )


Thanks Akos... You're correct: The current version of my sheet doesn't use the options that you set in Hero Lab. In the next version, I intend to use those options as the default (where possible and meaningful) and allow you to override them in the sheet.

Quote:
Originally Posted by AkosPrime View Post
@AncientOne - just wanted to say how much I appreciate and like your sheet output. I did find one minor thing with it. Even with Character->Configure Hero->Output Options->Hide Unusable Skills UN-checked, unusable skills are not shown on the output sheet.

This shows up because I have a player who has a character with the Noble Scion:Magic feat who gets a bonus to Knowledge(Nobility) and makes it a class skill. However he has no points to put into the skill at first level. I add it to the character's Skills list though in HeroLab so it shows up in the tab, and I UN-check the option listed above (which using the normal output format causes the skill to appear on the character sheet) but with your custom format which I like so much better the skill does not show up.
AncientOne is offline   #350 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 12:58 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.