Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - User Projects

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
PGoodman13
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65

Old December 17th, 2018, 09:53 AM
I, too, am interested. PM sent.
PGoodman13 is offline   #21 Reply With Quote
PGoodman13
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65

Old December 17th, 2018, 09:55 PM
Okay, I'm more than willing to accept that I'm a dolt...but after retrieving the files from GitHub, how the heck do I get them into Hero Lab to test/use them? The FAQ was less than helpful, I'm afraid.
PGoodman13 is offline   #22 Reply With Quote
TCArknight
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: NW Arkansas
Posts: 1,092

Old December 18th, 2018, 06:51 AM
Sorry about not getting back to you until now, RL bit me like a hungry Targ yesterday.

I just sent you a PM with a link to the *.hl file so there’s no need for all the github mess.

Will just need to be sure you have the Authoring kit for it not to come up in Demo mode. Looking forward to any and all feedback.

Thanks!
TC

Working on -
TCArknight is offline   #23 Reply With Quote
TCArknight
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: NW Arkansas
Posts: 1,092

Old December 18th, 2018, 06:54 AM
Quote:
Originally Posted by Murrdox View Post
Would the Star Trek dataset that you've built be able to be ported over into OTHER Modiphius 2D20 games? I'm getting ready to run an Infinity game, and I'm REALLY missing not being able to use Hero Lab to create NPCs.

However I'm fairly certain I don't have the programming talent to build a kit for it myself.
I wouldn’t have to say possibly.

I’m not familiar with character creation in Infinity, but since I did the STA one and a Conan version for myself, I’m definitely familiar with the differences in 2d20 system.

Can you shoot me a PM so we can discuss this offline?

Working on -
TCArknight is offline   #24 Reply With Quote
PGoodman13
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65

Old December 18th, 2018, 07:38 AM
Quote:
Originally Posted by TCArknight View Post
Sorry about not getting back to you until now, RL bit me like a hungry Targ yesterday.
BTDT.
Quote:
I just sent you a PM with a link to the *.hl file so there’s no need for all the github mess.
Sweet.

I have really got to stop posting things at 1 in the morning....
Quote:
Will just need to be sure you have the Authoring kit for it not to come up in Demo mode. Looking forward to any and all feedback.
Pretty sure I do. Guess I'll find out soon.

Where would you like feedback?
PGoodman13 is offline   #25 Reply With Quote
PGoodman13
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65

Old December 18th, 2018, 07:57 AM
Okay, first bit of feedback: The files won't load. At all.

Hero Lab 8.8 - #825

I imported the .hl file you linked me to. Warned me that there were a lot of older files; I imported anyway because I'm daring and stupid like that.

Find the STA entry in the "Select a Game" dialog. I take this as a good sign.

Try to load the game. get a lot of "Duplicate record encountered" errors. The error box doesn't allow me to copy-and-paste the error messages, or I would do so.

Now what, boss?
PGoodman13 is offline   #26 Reply With Quote
TCArknight
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: NW Arkansas
Posts: 1,092

Old December 18th, 2018, 11:16 AM
Try deleting the Star Trek Adventures folder from your data directory and reimporting. When you pulled from github, I bet it created the folder with different names of the files or such.... maybe having a .dat and a .user or such....

Blowing away that folder and reimporting should work then...

Working on -
TCArknight is offline   #27 Reply With Quote
PGoodman13
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65

Old December 18th, 2018, 11:34 AM
Will give it a shot after work.
PGoodman13 is offline   #28 Reply With Quote
PGoodman13
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65

Old December 19th, 2018, 06:43 AM
Deep-sixing the data folder and re-importing from the link you sent me did the trick. Was able to open things up and look around; will have better feedback later.
PGoodman13 is offline   #29 Reply With Quote
PGoodman13
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65

Old December 28th, 2018, 10:52 AM
Okay, finally got a chance to get into this and look around.

Building a Constitution-class refit; series is set in 2295. The app doesn't choke on this like the "official" online app, which doesn't allow for variation in things. The core book, for some unknown reason, says the class was retired in 2290, which is silly on the face of it considering ST6...but I digress. Your data set lets me build the ship in the year I want so I don't miss out on a refit. I like this.

It tells me that I've overspent on Traits, but there's not a specific number of traits set out in the rules. Every ship starts with one, but there isn't a set limit. Some of the examples have two or three. I don't think we need to have the Traits tracked like that, but there may be a good solid programming reason for it, so....

Weapon damage is coming up wrong. Phaser banks add 1 CD to the damage, and the ship should have basic phaser damage of Scale + Security, so in the case of this version of the Lexington (Scale 4, Sec 3), total phaser damage should be 8 (7 base plus 1 for banks). It shows 5.

Photon torpedoes should be 3 + Security, so in this case 6. It shows 4.

I can send you the portfolio for the ship if it'll help.
PGoodman13 is offline   #30 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 11:22 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.