Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > Hero Lab Discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Gumbi
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1

Old August 21st, 2012, 10:46 PM
Hi

I recently purchased Hero Labs from the online system last week, Payment went through and is reflected on my bank account however the website returned an error that the transaction could not be completed.

I have emailed the support address but have not received any feed back.

Pretty much I've paid for a product I haven't received, and need this sorted out.

Please help!
Gumbi is offline   #1 Reply With Quote
duhtroll
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 33

Old August 22nd, 2012, 09:41 AM
I have a similar issue - bought a license and paid for it and didn't receive the license (not in the spam filter either).

I am guessing they just got back from Gen Con and are busy. Still, could use some attention to custserv.
duhtroll is offline   #2 Reply With Quote
rob
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 8,232

Old August 22nd, 2012, 10:32 AM
Quote:
Originally Posted by Gumbi View Post
Hi

I recently purchased Hero Labs from the online system last week, Payment went through and is reflected on my bank account however the website returned an error that the transaction could not be completed.

I have emailed the support address but have not received any feed back.

Pretty much I've paid for a product I haven't received, and need this sorted out.

Please help!
If an error was returned, no money would have been actually taken out of your account. I'm guessing that you used a debit card - not a credit card - and the error was something like a failed address or security code match.

Transactions are processed in two steps. We first obtain an authorization, at which point the bank reserves money on the card and tells us whether the security checks are valid. If those security checks fail, we void out the authorization. If they succeed, we take the money.

The problem with all of this is that the rules are special for banks when you use a debit card. They often don't release the money right away, even though we voided the authorization. This way, the bank gets to use your money for a few days and make interest on it. Banks have no reason to do this with actual credit cards, since you're actually borrowing money from the bank with a credit card.

Obviously, I can't verify any of this without knowing the exact order number, and you should be hearing back from someone about this very soon if you emailed support. However, the above scenario happens quite often, and it is the bank that needs to be yelled at to release the money that they are inappropriately holding, since we never actually took the money in the first place.

Sorry for the confusion about this, but the banks do this to use your money and conveniently handle it in a way that makes consumers think it's the merchant being slimy. This is why I *never* use a debit card to make purchases anywhere - only to withdraw cash from an ATM.

I hope this explanation proves helpful...
rob is offline   #3 Reply With Quote
rob
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 8,232

Old August 22nd, 2012, 10:39 AM
Quote:
Originally Posted by duhtroll View Post
I have a similar issue - bought a license and paid for it and didn't receive the license (not in the spam filter either).

I am guessing they just got back from Gen Con and are busy. Still, could use some attention to custserv.
Was it a new license or an additional secondary license that you purchased? Based on the fact that you've made a fair number of posts on our forums previously, I'm guessing that you've already been using Hero Lab and that this was a secondary license purchase.

If my guess is correct, then it is normal to not be sent a separate license email when additional secondary licenses are purchased. Instead, you need to log into our server and have the new license issued in the exact same way as you did for your first free secondary license. You'll find details on the process in the receipt email you should have received for your order.

If I'm wrong and this was a purchase of an initial license, the most likely culprit is an inadvertent typo in the email address entered with the order. If that's the case, support should be able to get things sorted out for you once they get your email inquiring about the missing license.

Hope this helps...
rob is offline   #4 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 03:36 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.