Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Realm Works Forums > Realm Works Discussion > Realm Works Early Access Discussion

Notices

 
 
Thread Tools Display Modes
rob
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 8,232

Old August 20th, 2013, 04:05 PM
Some of you have run into bugs when editing content that result in a crash. When Realm Works starts up again, you are automatically taken back to the content where the crash occurred and then RW crashes again. The net result is that you can't get back to the rest of your realm data.

Fortunately, there's a workaround that will usually solve the problem for you. RW maintains a preferences file where the last state is preserved. By deleting this preferences file, you can clear the state and RW will launch with nothing selected in the central contents pane. You can then access your data normally, although accessing the content with the crash bug could again result in a crash until we get the problem fixed. So stay away from the topic/note/etc with the problem until we get a patch release out later this week.

You'll find the preferences file on your computer. To locate it, open Windows Explorer (aka File Manager). On the C: drive, go to the Users folder, then into the folder for your Windows user name. From there, go to AppData, then Roaming, then LWD Technology, and finally into Realm Works. At that point, delete the file named "preferences.xml", after which you can restart RW.

As an example, here's the full path to the file:
C:\Users\rbowes\AppData\Roaming\LWD Technology, Inc\Realm Works\preferences.xml

Hope this helps!
rob is offline   #1
lfseeney
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 76

Old August 20th, 2013, 07:52 PM
Might want an option on the main screen to bypass this, down the road.
lfseeney is offline   #2
AEIOU
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,147

Old August 20th, 2013, 08:20 PM
A big red button with a label reading Don't Panic.
AEIOU is offline   #3
theprofessor
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2

Old August 22nd, 2013, 11:01 AM
FYI, I decided to try this for my "Wrapper object not found within list" issue because that problem developed when I tried to edit something using the word-processor tools. Didn't work. I still get the "Wrapper object" fail and RW terminates when I push "Don't Send" (as I already sent in an error report).
theprofessor is offline   #4
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 04:44 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.