Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - Pathfinder Roleplaying Game

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
mbran01
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Flint, MI
Posts: 100

Old June 27th, 2012, 08:22 PM
Is there a way to add to/change the free clothes list? It's a minor annoyance that I can't change what outfits are given for free.
mbran01 is offline   #1 Reply With Quote
Angela2013
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Wisconsin
Posts: 274

Old June 27th, 2012, 10:23 PM
Make a set of clothes that you wish to be free in the editor under Gear. Give it a name you can live with. Under the Gear Type option choose Free Clothing.

Some days I don't know why I bother to chew through the restraints.
Angela2013 is offline   #2 Reply With Quote
Angela2013
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Wisconsin
Posts: 274

Old June 27th, 2012, 10:29 PM
Ok, I just tried that myself and it didn't work. I even restarted the program and still nothing. Maybe there is another step that I am not seeing so don't listen to me.

Help Please

Some days I don't know why I bother to chew through the restraints.
Angela2013 is offline   #3 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,744

Old June 28th, 2012, 05:08 AM
Here's what you can do. Go to the Gear tab in the editor, do New (Copy) and select Standard Clothing (gClothes). Give it a unique id. Enter the old tag (gClothes) into Replaces Thing Id. Scroll down to "Array-Based Menu?" and click the edit button. Enter whatever you want. In order to put these changes into effect, you will need to save then reload from the portfolio window (Test Now won't change your character). You can do that with CTRL+R assuming you have Data File Debugging Enabled (Develop menu).

(apologies if I over-explained things you already knew how to do)
Sendric is offline   #4 Reply With Quote
Angela2013
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Wisconsin
Posts: 274

Old June 28th, 2012, 08:06 AM
Thanks. Looks like there is room for four more outfits (unless Lone Wolf increases the size of the array menu).

Some days I don't know why I bother to chew through the restraints.
Angela2013 is offline   #5 Reply With Quote
Kraupaul
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 34

Old June 28th, 2012, 08:17 AM
Let me assure you, for some of us, you can’t over explain the editor. Free Clothing is a little thing… but the fine details are part of what make Hero Lab so cool. I’d been trying to figure this out for weeks and was missing the “Replaces Thing Id”.
Kraupaul is offline   #6 Reply With Quote
mbran01
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Flint, MI
Posts: 100

Old June 28th, 2012, 11:45 AM
That works, thanks a bunch. Just out of curiosity is there any way to remove the free clothing completely? I tried to hide gClothes, but it still appeared on the gear tab.
mbran01 is offline   #7 Reply With Quote
Kraupaul
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 34

Old June 28th, 2012, 12:23 PM
I was able to remove it using the preclude tab in editor.

Is it possible to add a second similar list or is it hardcoded?
Kraupaul is offline   #8 Reply With Quote
ShadowChemosh
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chicago, IL (USA)
Posts: 10,700

Old June 28th, 2012, 02:02 PM
Quote:
Originally Posted by Kraupaul View Post
I was able to remove it using the preclude tab in editor.

Is it possible to add a second similar list or is it hardcoded?
You would create a Mechanic that would bootstrap your new clothes Thing.

So you can do most of what Sendric said above but don't do the "Replaces Thing ID". Go to the Mechanic tab and create a new one and bootstrap your new Cloths Thing to it. I would recommend attaching a Source to the Cloths thing the same as you used for the Preclude tab. This way the old one gets hidden and your new one will show up.

For this to be tested you need to do a CTRL-R to totally reload the data set. Once your into Mechanics and bootstraps I recommend just doing a Reload instead of "Test Now".

Hero Lab Resources:
Pathfinder - d20pfsrd and Pathfinder Pack Setup
3.5 D&D (d20) - Community Server Setup
5E D&D - Community Server Setup
Hero Lab Help - Hero Lab FAQ, Editor Tutorials and Videos, Editor & Scripting Resources.
Created by the community for the community
- Realm Works kickstarter backer (Alpha Wolf) and Beta tester.
- d20 HL package volunteer editor.
ShadowChemosh is offline   #9 Reply With Quote
Kraupaul
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 34

Old June 28th, 2012, 08:53 PM
Wow! It really works. All you have to do is copy the Standard Clothing file on the gear tab, give it a new name & Id, and substitute your list in the array. Then go to Mechanics tab, open new blank, give it an id and insert the id from your new gear list in boortstrap…cool.
Kraupaul is offline   #10 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 07:09 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.