Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - D&D 5th Edition SRD

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Realm Worker
Junior Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 1

Old May 28th, 2016, 05:35 AM
When I click the output hero statblock feature in the 5e game system the hero stat block seems to be missing gear and spells.

I've used this feature with the 3.5 SRD and pathfinder, these fields seem to be in the statblock in these game systems.

Can they be added to 5e or am I missing a feature some where to enable this?
Realm Worker is offline   #1 Reply With Quote
GLBIV
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Washington, D.C.
Posts: 76

Old October 26th, 2016, 01:33 PM
I'm having the same issue. I still tell my games on paper, so I use hero lab for prep and print stat blocks for my games. Is there some option I'm just missing? How can I get spells and equipment to show on the stat block output?
GLBIV is offline   #2 Reply With Quote
AEIOU
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,147

Old October 28th, 2016, 08:01 AM
Spells need to be included in stat blocks. Without spell information, wizards are just fighters with daggers and man-dresses...errr...robes.

• Report RealmWorks bugs here
• Report Pathfinder HeroLab bugs here
• Report 5e HeroLab bugs here
• Report 5e HeroLab Community Pack bugs here
AEIOU is offline   #3 Reply With Quote
ShadowChemosh
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chicago, IL (USA)
Posts: 10,727

Old October 28th, 2016, 10:20 AM
General Hero Lab Support & Community Resources is a sticky thread at top of Forum where you request official support for issues. A bug is ANYTHING you think is not working correctly. Weather you know for a fact or are just wondering if it is wrong. Report it using the above links to get an official response from Lone Wolf.

Hero Lab Resources:
Pathfinder - d20pfsrd and Pathfinder Pack Setup
3.5 D&D (d20) - Community Server Setup
5E D&D - Community Server Setup
Hero Lab Help - Hero Lab FAQ, Editor Tutorials and Videos, Editor & Scripting Resources.
Created by the community for the community
- Realm Works kickstarter backer (Alpha Wolf) and Beta tester.
- d20 HL package volunteer editor.
ShadowChemosh is online now   #4 Reply With Quote
wurzel
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Germany
Posts: 155

Old October 30th, 2016, 06:12 AM
Quote:
Originally Posted by AEIOU View Post
Spells need to be included in stat blocks. Without spell information, wizards are just fighters with daggers and man-dresses...errr...robes.
Obviouly you forget that there are female wizards as well... as most men tend to
Anyway, I reported that bug a few months ago and they promised to include that in the next release... Somehow that seems to be a rather difficult problem


DM: Tol'Uluk - game system independent homebrew world (so far AD&D 2, D&D3.5, Fate, Pathfinder, D&D5)
Tools: RW, CC3+, CD3, DD3, HL
RL: Retired senior IT manager. Now just housewife, grandma and fantasy author.
wurzel is offline   #5 Reply With Quote
AEIOU
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,147

Old October 30th, 2016, 10:03 AM
Riiiiight. Next you'll try to convince me there are female dwarves.

Besides, woman-dresses are perfectly practical and reasonable as women know how to use buttons and zippers rather than crude lengths of cord.

Good to know that this is on the to-do list. Thank!
AEIOU is offline   #6 Reply With Quote
anorak
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 2

Old March 3rd, 2017, 09:09 AM
Sorry for the Thread Resurrection but has this been put in the queue to be resolved?
anorak is offline   #7 Reply With Quote
hunter1828
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 6

Old March 28th, 2017, 05:19 PM
I, too, would love to have this fixed. It's annoying to have to go back and add spells and items into a statblock manually.
hunter1828 is offline   #8 Reply With Quote
ColinBuckler
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 6

Old October 22nd, 2017, 02:15 PM
I cannot believe this is still out standing since May 2016.

Any idea for this to be included as I need the data including for an ongoing project.
ColinBuckler is offline   #9 Reply With Quote
daplunk
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,257

Old October 22nd, 2017, 02:30 PM
I don't think the Devs frequent the forums. Best way to get their attention is via General Hero Lab Support & Community Resources.

Thanks though, i had no idea this feature existed

Realm Works - Community Links
Realm Work and Hero Lab Videos
Ream Works Facebook User Group
Realm Works - Community Content List
CC3+ Facebook User Group

D&D 5e Community Pack - Contributor
General Hero Lab Support & Community Resources
D&D 5e Community Pack - Install Instructions / D&D 5e Community Pack - Log Fault / D&D 5e Community Pack - Editor Knowledge Base
daplunk is offline   #10 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:10 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.