Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - d20 System

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Dark_Soul
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 53

Old September 7th, 2020, 05:28 PM
Does anyone know why I have a "Dragonborn, Sword Scale" race, supposedly from Races of the Dragon? It's not in that book in the community set, and it doesn't look like a standard 3e race because it's got a -1 penalty to an ability score.

EDIT: Uninstalled and reinstalled the community set and stock portfolios and it seems to be gone.

Last edited by Dark_Soul; September 7th, 2020 at 07:06 PM.
Dark_Soul is offline   #1021 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,842

Old September 8th, 2020, 04:08 AM
Quote:
Originally Posted by Dark_Soul View Post
Does anyone know why I have a "Dragonborn, Sword Scale" race, supposedly from Races of the Dragon? It's not in that book in the community set, and it doesn't look like a standard 3e race because it's got a -1 penalty to an ability score.

EDIT: Uninstalled and reinstalled the community set and stock portfolios and it seems to be gone.
The only thing that would make sense to me here is if one of your files was modified to add this race at some point since the last time you updated. The stock portfolios would have anything to do with it as far as I know.

One useful tool I like to use to locate things is Windows Grep. Might be worth checking out for situations like this.
Sendric is offline   #1022 Reply With Quote
Spyderbane
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 16

Old September 8th, 2020, 10:08 AM
Obtain Familiar is throwing an error.

Attempt to access field 'hIsOn1' that does not exist for thing 'cArcFamil'. Location: 'eval' script for Think 'fShadBlade' (Eval Script '#1') near line 10
Spyderbane is offline   #1023 Reply With Quote
Provos
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: USA
Posts: 180

Old September 8th, 2020, 10:14 AM
I see "Dragonborn, Sword Scale" as being sourced to Races of the Dragon in the editor. +2 STR and -1 Wisdom but the 3.5 Races of the Dragon.user file does not contain that race. I am not sure where the actual data for that race is located.
Provos is offline   #1024 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,842

Old September 8th, 2020, 10:44 AM
Quote:
Originally Posted by Provos View Post
I see "Dragonborn, Sword Scale" as being sourced to Races of the Dragon in the editor. +2 STR and -1 Wisdom but the 3.5 Races of the Dragon.user file does not contain that race. I am not sure where the actual data for that race is located.
Oh, I know where it came from. There's a file named "HomeMade.user" that snuck into a release a while back. I haven't been including it since, but I also can't zero it out (which would force delete the file) since I'm sure someone is using it. That's my fault on that. It's a relatively harmless file, though, so keep it if you want it, delete it if you don't.
Sendric is offline   #1025 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,842

Old September 8th, 2020, 10:47 AM
Quote:
Originally Posted by Spyderbane View Post
Obtain Familiar is throwing an error.

Attempt to access field 'hIsOn1' that does not exist for thing 'cArcFamil'. Location: 'eval' script for Think 'fShadBlade' (Eval Script '#1') near line 10
That doesn't make any sense. Can you provide a portfolio that shows this error?
Sendric is offline   #1026 Reply With Quote
Sendric
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,842

Old September 8th, 2020, 10:51 AM
Quote:
Originally Posted by Spyderbane View Post
Obtain Familiar is throwing an error.

Attempt to access field 'hIsOn1' that does not exist for thing 'cArcFamil'. Location: 'eval' script for Think 'fShadBlade' (Eval Script '#1') near line 10
That doesn't make any sense. Can you provide a portfolio that shows this error?

Update #1: NVM. I see the error.

Update #2: The error is in the Shadow Blade feat. I'll fix it for the next release. (for now, you can change the first line of code in the script to: "foreach pick in hero from BaseCustSp where "SpecSource.ShaHnd & !Helper.Secondary"")

Last edited by Sendric; September 8th, 2020 at 11:01 AM.
Sendric is offline   #1027 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 07:20 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.