Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > Hero Lab Online Discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
evdjj3j
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 34

Old May 5th, 2018, 09:23 AM
Is it possible to make a com unit a tier 1 computer in HLO, I know the rules allow it?
evdjj3j is offline   #1 Reply With Quote
ryan@wolflair
Junior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 17

Old May 5th, 2018, 10:10 AM
Quote:
Originally Posted by evdjj3j View Post
Is it possible to make a com unit a tier 1 computer in HLO, I know the rules allow it?
Yes it it!

Simply purchase a tier 1 Computer and call it a Comm Unit, while we don't have the function yet to add a Custom Name for the given Computer a level 1 Computer can easily function as a basic Comm Device as per the description in the Computer Equipment section.
ryan@wolflair is offline   #2 Reply With Quote
ben.rincon
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 12

Old May 22nd, 2018, 05:23 AM
Just a quick tap in, and unless I way off, you would have to give the Tier 1 computer you buy the miniaturization upgrade to make it be L bulk versus 1 bulk and gel with being a persocomm unit.

Could be wrong though!
ben.rincon is offline   #3 Reply With Quote
evdjj3j
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 34

Old May 22nd, 2018, 05:25 AM
I believe you are correct Ben.
evdjj3j is offline   #4 Reply With Quote
ryan@wolflair
Junior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 17

Old May 25th, 2018, 07:41 AM
I guess it depends on what kind of Phone you want.

Personally, my Meat-Space Comm Unit is about 7 inches tall by 3.5 across and weighs half a pound. It may not "Weigh" a ton but good grief I cant fit it and my keys in the same pocket without making sitting uncomfortable so I'd put my own at 1 Bulk, but I have a monstrously large phone.

Great advice though!
ryan@wolflair is offline   #5 Reply With Quote
TheMaskedFerret
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 117

Old May 25th, 2018, 10:05 PM
and how would you recommend upgrading from a personal commlink (tier 0 computer) to a tier 1 computer? Sell and rebuy?
TheMaskedFerret is offline   #6 Reply With Quote
ryan@wolflair
Junior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 17

Old June 3rd, 2018, 10:07 AM
Generally speaking, I imagine most users who wish to "Upgrade" their Comm-Unit would simply sell their old Unit for the 10% Return and simply purchase a New, better model.

I imagine it would be a pain to find some NPC craftsman or merchant who'd even be willing to tear a pre-build Comm-Unit/Computer apart to upgrade it, especially since it would be much faster and convenient to buy the new one and recycle the old model.

If you're looking at allowing a PC to upgrade the unit itself, I'd simply work out the math difference between the two device that they'll have to spend in UPB (Or other Crafting Materials) and purchase the higher tier equipment to replace the previous version. Once you have the upgraded version added for the appropriate cost go ahead and sell the old Comm-Unit for 0 credits.

--
Ryan Furnas
Lone Wolf Development Support - support@wolflair.com
http://www.wolflair.com
ryan@wolflair is offline   #7 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 03:40 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.