Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Online Forums > HLO - Pathfinder Playtest

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
MagicSN
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 196

Old November 8th, 2018, 12:01 AM
Hi!

I noticed when creating a l4 character you can
select all class feats at l4 feats. Yes, the rules allow
retraining during downtime, but not retraining to
a higher lvl feat so a l4 char should only be allowed
1 l4 feat, the tool should complain if you choose more.
Currently it seems only to care on the number of
Feats and that you do not take one higher than
your lvl. Not sure if it also happens with spells,
didn’t check spells.

Thanks. Sent also a bugreport by email.

Best regards,
Steffen
MagicSN is offline   #1 Reply With Quote
ShadowChemosh
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chicago, IL (USA)
Posts: 10,504

Old November 8th, 2018, 12:09 AM
This is not a bug but the way Hero Lab works both Classic and Online. If you want to build a valid level 4 character you must start at level 1. Finish all the choices and then go to level 2. Make ALL your choices and then increase to level 3.

As HL has always worked this way I would not expect this to change anytime soon.

Hero Lab Resources:
Pathfinder - d20pfsrd and Pathfinder Pack Setup
3.5 D&D (d20) - Community Server Setup
5E D&D - Community Server Setup
Hero Lab Help - Hero Lab FAQ, Editor Tutorials and Videos, Editor & Scripting Resources.
Created by the community for the community
- Realm Works kickstarter backer (Alpha Wolf) and Beta tester.
- d20 HL package volunteer editor.
ShadowChemosh is offline   #2 Reply With Quote
MagicSN
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 196

Old November 8th, 2018, 10:04 AM
Quote:
Originally Posted by ShadowChemosh View Post
This is not a bug but the way Hero Lab works both Classic and Online. If you want to build a valid level 4 character you must start at level 1. Finish all the choices and then go to level 2. Make ALL your choices and then increase to level 3.

As HL has always worked this way I would not expect this to change anytime soon.
Well, my own custom D&D 5e dataset didnt (it complained
if you did invalid choices ). Speaking of PF2 as they already
complain on some things (like if you choose too
many spells or feats) it could be implemented the
same way.
MagicSN is offline   #3 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 09:22 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.