Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > Hero Lab Discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
tkolhoff
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 29

Old August 6th, 2015, 04:34 PM
Im looking at getting an old Ipad to put HL on so I can use a tablet at the table.. what is the minimum generation I would need to have HL work on an Ipad?

Thanks...
tkolhoff is offline   #1 Reply With Quote
AndrewD2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Muskegon, MI
Posts: 2,975

Old August 6th, 2015, 05:19 PM
Last I knew an iPad 2 would work, but I'd get whatever the one you can afford with the most RAM because HL is very memory intensive
AndrewD2 is offline   #2 Reply With Quote
Tekwych
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: New Mexico
Posts: 185

Old August 6th, 2015, 06:02 PM
It runs sllloooowwwwwwlllllllllyyyyyyy on an iPad 2. but it does run.
Tekwych is offline   #3 Reply With Quote
AndrewD2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Muskegon, MI
Posts: 2,975

Old August 6th, 2015, 06:26 PM
I've considered an iPad solely for Hero Lab (I dislike Apple and have multiple Android tablets, but since it's not supported ... yet) I'd probably look at a mini 2 if you're trying to save some money, it's around $300 and has 1GB of RAM. You can't get more unless you get an Air 2 which is expensive as all heck.

Other option is also get a Surface Pro 3 running Windows, but even the cheap ones are around $700.
AndrewD2 is offline   #4 Reply With Quote
charlieluce
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,029

Old August 6th, 2015, 08:32 PM
Has anyone tried using Hero Lab on one of those Atom-powered Windows tablets?

Currently Running: Pathfinder Second Edition
Currently Playing: D&D 4e
Former Games:
Pathfinder (First Edition), D&D 5e, Mutants & Masterminds (2E & 3E), Savage Worlds






charlieluce is offline   #5 Reply With Quote
AndrewD2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Muskegon, MI
Posts: 2,975

Old August 6th, 2015, 09:55 PM
I'd think it'd be too small, although I'd consider if it had blue tooth
AndrewD2 is offline   #6 Reply With Quote
ShadowChemosh
Senior Member
Volunteer Data File Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chicago, IL (USA)
Posts: 10,700

Old August 6th, 2015, 10:07 PM
Maybe not helpful but the new 64bit version of the HL app runs REALLY nice on the iPad Air and Air 2's. Just mentioning if your going to spend the money maybe better to get something that will last many years.

Hero Lab Resources:
Pathfinder - d20pfsrd and Pathfinder Pack Setup
3.5 D&D (d20) - Community Server Setup
5E D&D - Community Server Setup
Hero Lab Help - Hero Lab FAQ, Editor Tutorials and Videos, Editor & Scripting Resources.
Created by the community for the community
- Realm Works kickstarter backer (Alpha Wolf) and Beta tester.
- d20 HL package volunteer editor.
ShadowChemosh is online now   #7 Reply With Quote
Farling
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Greater London, UK
Posts: 2,107

Old August 6th, 2015, 11:45 PM
Quote:
Originally Posted by charlieluce View Post
Has anyone tried using Hero Lab on one of those Atom-powered Windows tablets?
It runs OK (slowish) on an Atom-based (Z2760) Windows tablet, but a larger screen (10-12 inches) is almost essential for running the standard HL application. Have a look at the list at http://uk.pcmag.com/tablets/10513/gu...indows-tablets

Last edited by Farling; August 6th, 2015 at 11:51 PM.
Farling is offline   #8 Reply With Quote
Parody
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Twin Cities, MN
Posts: 1,335

Old August 7th, 2015, 03:54 AM
Quote:
Originally Posted by charlieluce View Post
Has anyone tried using Hero Lab on one of those Atom-powered Windows tablets?
I've had good luck running Hero Lab on my ASUS Transformer Book TF100TA. (10" screen at 1368x768, Atom Z3775, Windows 8.1 and 10.)

Parody is offline   #9 Reply With Quote
AndrewD2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Muskegon, MI
Posts: 2,975

Old August 7th, 2015, 05:52 AM
Ooo one of those would be perfect for my needs ... although I'd rather have a larger BT/USB keyboard/mouse
AndrewD2 is offline   #10 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 05:55 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.