Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > HL - Authoring Kit

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
TCArknight
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: NW Arkansas
Posts: 1,219

Old December 23rd, 2013, 07:20 PM
I have a chooser selection for race and I want to automatically select the Human race. Is there a defvalue setting I can use or another way to default the selection?

Thanks!
TC
TCArknight is offline   #1 Reply With Quote
Mathias
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 12,811

Old December 24th, 2013, 08:36 AM
Here's the page of the Savage Worlds walkthrough in the wiki where Human is made the default race for the Savage Worlds game: http://hlkitwiki.wolflair.com/index.php5?title=Races_and_Racial_Abilities_(Savag e)

Last edited by Mathias; December 24th, 2013 at 12:12 PM.
Mathias is online now   #2 Reply With Quote
TCArknight
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: NW Arkansas
Posts: 1,219

Old December 24th, 2013, 11:53 AM
Thanks Mathias!

I was looking at the portal and table itself and never thought of putting it in the bootstrap.1st entry...
TCArknight is offline   #3 Reply With Quote
Mathias
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 12,811

Old December 24th, 2013, 12:11 PM
I think TCArknight figured out the error, but if the link isn't working, add a ) to the end of the address - this forum has a bug detecting the ) at the end of a pasted in hyperlink, and I thought I fixed it, but it doesn't seem to be working correctly now.
Mathias is online now   #4 Reply With Quote
Mathias
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 12,811

Old December 24th, 2013, 12:14 PM
Defaults for menu fields are set in the portal, but an actual pick that's added to the character goes in bootstrap.1st - both the permanent bootstraps and the defaults for choosers.
Mathias is online now   #5 Reply With Quote
TCArknight
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: NW Arkansas
Posts: 1,219

Old December 24th, 2013, 02:09 PM
How would you do it for a menu_literal? I tried: <autoadd value="5" portal="techlvl"/>
, but I got:
Quote:
Hero Lab was forced to stop compilation after the following errors were detected:

File: bootstrap.1st (line 70) - Unrecognized attribute 'value' in element 'autoadd'
The portal is:
Quote:
<portal
id="techlvl"
style="menuNormal">
<menu_literal
field="perTL">
<choice value="0" display="- Choose -"/>
<choice value="1" display="1"/>
<choice value="2" display="2"/>
<choice value="3" display="3"/>
<choice value="4" display="4"/>
<choice value="5" display="5"/>
<choice value="6" display="6"/>
<choice value="7" display="7"/>
<choice value="8" display="8"/>
<choice value="9" display="9"/>
<choice value="10" display="10"/>
<choice value="11" display="11"/>
<choice value="12" display="12"/>
</menu_literal>
</portal>
TCArknight is offline   #6 Reply With Quote
Mathias
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 12,811

Old December 25th, 2013, 11:17 AM
If you're using a menu_literal, that's even easier to set a default for.

Go to the thing. Set a fieldval for this field's value:

<fieldval field="perTL" value="5"/>
Mathias is online now   #7 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:52 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.