Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Hero Lab Forums > Hero Lab Discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
anivair
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 24

Old May 30th, 2008, 12:24 PM
I've got hero lab installed on ubuntu linux under wine. Install went fine (or so it seemed) but when I start the program I get to the screen that says "Building User Interface ..." and then it just stops.

not sure what to do to even troubleshoot that. here's my command line output for anyone that can make heads or tails of it:

*******

anivair@anivair-desktop:~/.wine/drive_c/HeroLab$ wine "/home/anivair/.wine/drive_c/HeroLab/HeroLab.exe"
preloader: Warning: failed to reserve range 00000000-60000000
preloader: Warning: failed to reserve range 00000000-60000000
err:dosmem:setup_dos_mem Cannot use first megabyte for DOS address space, please report
preloader: Warning: failed to reserve range 00000000-60000000
err:dosmem:setup_dos_mem Cannot use first megabyte for DOS address space, please report
preloader: Warning: failed to reserve range 00000000-60000000
err:dosmem:setup_dos_mem Cannot use first megabyte for DOS address space, please report
fixme:spoolsv:serv_main (0 (nil))
err:dosmem:setup_dos_mem Cannot use first megabyte for DOS address space, please report
preloader: Warning: failed to reserve range 00000000-60000000
err:dosmem:setup_dos_mem Cannot use first megabyte for DOS address space, please report
err:region:CombineRgn Invalid rgn=(nil)
err:region:CombineRgn Invalid rgn=(nil)
err:region:CombineRgn Invalid rgn=(nil)
err:region:CombineRgn Invalid rgn=(nil)
err:region:CombineRgn Invalid rgn=(nil)

*******

And then it just carries on like that till I stop it.

I have one suggestion from the wine pages that suggests I edit xorg.conf. I'm going to try that and if it works, I'll post it here so we have it for others.
anivair is offline   #1 Reply With Quote
anivair
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 24

Old May 30th, 2008, 01:20 PM
that didn't fix it. Still looking into patches.
anivair is offline   #2 Reply With Quote
anivair
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 24

Old June 2nd, 2008, 08:13 AM
Still nothing. I've just opted to use VMware instead to make it work. I'll keep working on wine solutions. I suspect it has to do with fiddling with winecfg, but I can't find it.
anivair is offline   #3 Reply With Quote
Colen
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,718

Old June 3rd, 2008, 09:54 AM
anivair wrote:
>
>
> Still nothing. I've just opted to use VMware instead to make it work.
> I'll keep working on wine solutions. I suspect it has to do with
> fiddling with winecfg, but I can't find it.


I don't have any experience with WINE, so I'm afraid I can't help
Does anyone else run Hero Lab under it that could lend their experiences?


--
Colen McAlister, colen@wolflair.com
Chief Engineer, Lone Wolf Development
Colen is offline   #4 Reply With Quote
Faenril
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 15

Old April 29th, 2009, 02:04 AM
I have the same issue.

(It was me who posted yesterday as chatladin on M&M HQ)
Faenril is offline   #5 Reply With Quote
rob
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 8,232

Old May 2nd, 2009, 08:57 PM
Hero Lab *does* make use of memory-mapped files within Windows. While a proper implementation of WINE should fundamentally support memory-mapped files, it's the only thing that HL does that isn't very vanilla - aside from our licensing mechanism. You might try writing a very simple Windows program that leverages memory-mapped files and test it out under WINE. Beyond that, I'm not sure what else HL could be doing that would get WINE fundamentally confused.
rob is offline   #6 Reply With Quote
Faenril
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 15

Old May 4th, 2009, 02:53 AM
I could if I knew how to write such a program ^^;
Faenril is offline   #7 Reply With Quote
gabesword
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5

Old August 19th, 2009, 01:17 PM
I'm having the exact same problem. Is there a list of what .dlls are used? Often replacing a WINE dll with one from a Windows install takes care of quirks like this.
gabesword is offline   #8 Reply With Quote
dsprag
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2

Old August 19th, 2009, 08:31 PM
I have run into the same problem with the demo version. Interestingly, Savage Worlds, Cortex, and the authoring kit have no problems getting past that point, but even they freeze eventually.


Dan
dsprag is offline   #9 Reply With Quote
dsprag
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2

Old August 19th, 2009, 08:39 PM
Also just noticed that when it hangs, the HeroLab process is sitting there holding one core of my CPU at 100% load.


Dan
dsprag is offline   #10 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:23 AM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.