Lone Wolf Development Forums  

Go Back   Lone Wolf Development Forums > Army Builder Forums > Army Builder

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
maccwar
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1

Old July 16th, 2007, 06:33 AM
Hi,

I have a problem that 50% of the time AB will fail to open when I launch it on my PC. I get the splash screen but then a windows dialog box pops up sayin that "Army builder has encountered a problem and needs to close ..."

I have tried re-installing but the problem comes back. Any suggestions on what to try next?

FYI this is the latest version of AB3 running on a fully patched (and clean) windows XP box.

Cheers,

Jez
maccwar is offline   #1 Reply With Quote
rob
Senior Member
Lone Wolf Staff
 
Join Date: May 2005
Posts: 8,232

Old July 21st, 2007, 01:54 AM
At 06:33 AM 7/16/2007, you wrote:
Quote:
I have a problem that 50% of the time AB will fail to open when I launch it on my PC. I get the splash screen but then a windows dialog box pops up sayin that "Army builder has encountered a problem and needs to close ..."

I have tried re-installing but the problem comes back. Any suggestions on what to try next?

FYI this is the latest version of AB3 running on a fully patched (and clean) windows XP box.
Try re-installing again. However, this time, when you first launch AB, DISABLE the automatic checking for updates when you are prompted to set it. See if that fixes things.

There are a small number of users who have run into this problem. The only explanation we can come up with is that whatever security tool you have installed is intercepting the standard internet access mechanisms built into Windows (which AB uses), and the replaced mechanisms are behaving differently from the official Windows ones. This is giving AB invalid results that it doesn't expect, which in turn is causing AB to crash.

The problem only happens within the background checking that occurs at launch. If you disable the automatic checks, you can manually initiate a check and it should work fine.

Hope this helps....
rob is offline   #2 Reply With Quote
knthrak
Member
Volunteer Data File Author
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 31

Old August 3rd, 2007, 03:28 PM
I find when I break something that loading the abexport program seem to fix all the issues with ab.

Ex-maintainer for BFG
knthrak is offline   #3 Reply With Quote
dedrite
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2

Old August 17th, 2007, 04:17 PM
After re-installing AB twice and the reinstalling the wh40k download 3 times, I can't access pass the intro screen once I select wh40k.

I get the following messages:

1 The following errors occurred:

Pre-defined tag groups may not be designated as ‘info’ groups for view output


2 Due to the unexpected error loading the new game system, Army Builder is unable to continue and must exit
dedrite is offline   #4 Reply With Quote
harkan
Senior Member
Volunteer Data File Author
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 345

Old August 21st, 2007, 03:08 AM
which version of the 40k file are you trying to install?
harkan is offline   #5 Reply With Quote
dedrite
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2

Old August 21st, 2007, 03:52 PM
c:\armybuilderex\download\40k4v1p24b.ab

I reloaded this again and it worked. ??? Differerent luck I guess. Hopefully, it will stay working. Thanks
dedrite is offline   #6 Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright ©1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.