Lone Wolf Development Forums

Lone Wolf Development Forums (http://forums.wolflair.com/index.php)
-   HL - Savage Worlds (http://forums.wolflair.com/forumdisplay.php?f=59)
-   -   Savage Settings data files (http://forums.wolflair.com/showthread.php?t=21693)

John June 19th, 2012 02:09 PM

Savage Settings data files
 
We've begun releasing data files for select Savage Settings directly through Hero Lab! In case you missed the announcement in our newsletter, you can find it here.

The Savage Settings are listed in the Update Mechanism Window in Hero Lab. From the Select a Game window, click on the "Find Updates" button. This will open a window listing available updates. You'll see items in the list that begin with "Savage Settings:", after which the Setting name is listed. Select the entry for the Setting(s) you'd like, and click the "Download" button. After Hero Lab has downloaded the update, you'll see the "Import New Data Files Into Hero Lab" window. Simply click the "Start Import" button to bring the files into Hero Lab.

If the data file author updates the data file after you've imported it, you'll see an indication that an update is available.

CapedCrusader June 22nd, 2012 12:12 AM

A note on these newly available updates... These files have been re-factored to comply with naming rules for the unique ids of everything. These changes were necessary to avoid collisions between data sets. This way, different Settings can have an item with the same name that doesn't act the same way.

The arcane power Succor is a good example. In Savage Worlds Deluxe and the Fantasy Companion, Succor can be used on anyone, including the caster. In Deadlands: Reloaded, the caster may not use it on themselves. In other Settings, the caster can use it on themselves but at a penalty for each point of Wounds or Fatigue they have.

Since they all have different effects, they each needs their own record. These changes affect the names the system uses in the background, and for the most part should be invisible to everyone. This way, data file authors don't have to play "who named it first?" when writing data files. It's a necessary step as these files are set up for automatic updates. The changes were pretty extensive, so if you encounter any oddness in using these new files, please let us know.

John October 14th, 2012 01:55 PM

A data file for Rippers is now available through the Updates Mechanism in Hero Lab. As with the previous Settings that have been built and shared directly through Hero Lab by a member of the user community, this Setting is available as a free download and was released through Hero Lab with the permission of Pinnacle.

See the first post in this thread for information on how to access the Rippers data file!

dragonwithlotus October 17th, 2012 06:23 PM

Hi,

I have been trying to download the Ripper's data file and I keep getting the following message:

The selected file is not a valid import file for Hero Lab. If the file was downloaded, it was likely corrupted, so please try downloading the file again.

any thoughts?

Thanks!

Ron

erian_7 October 17th, 2012 09:49 PM

I'm getting the same thing on all the Savage Settings downloads.

elfnfb October 18th, 2012 04:35 AM

Same problem here.

CapedCrusader October 24th, 2012 08:39 PM

If you get an error message, please try again another time. The files are on one of my websites that's hosted on a server farm somewhere near Seattle. They've been having issues with the servers up there and it's been up and down way more than usual lately. I've had this site on these servers for over 15 years and have never had problems like this before. I sincerely apologize for any difficulties downloading the Savage Worlds Setting files.

Canderous March 1st, 2013 02:38 AM

Setting file issue
 
I downloaded an update for Savage Worlds on Hero Lab, but now I can't seem to use any Savage Settings I have (They do not appear under the user content on the Character Configuration Screen). Have you changed their locations? Or are they incompatible with version 2.5?

elfnfb March 7th, 2013 05:35 PM

Quote:

Originally Posted by Canderous (Post 137677)
I downloaded an update for Savage Worlds on Hero Lab, but now I can't seem to use any Savage Settings I have (They do not appear under the user content on the Character Configuration Screen). Have you changed their locations? Or are they incompatible with version 2.5?

Having the same trouble. Any ideas?

zarlor March 7th, 2013 05:38 PM

I've had no issues with mine. :( Everything is still in the same location as it ever was, too. If you don't want to wait for an official response you might try doing a re-install and seeing if that fixes it (be sure to back up any of your own .user files, though!)

jbearwillis March 7th, 2013 05:42 PM

Mine works fine also, I'm up to date on the program as well. So sorry I'm at a loss as to why your doesn't work.

elfnfb March 7th, 2013 05:44 PM

Quote:

Originally Posted by zarlor (Post 142989)
I've had no issues with mine. :( Everything is still in the same location as it ever was, too. If you don't want to wait for an official response you might try doing a re-install and seeing if that fixes it (be sure to back up any of your own .user files, though!)

Tried re-installing but no good. I have several Pathfinder packages and they are all there. Unfortunately, no User Created Savage World Settings. I tried re-downloading and re-installing the User Files.. nothing.

zarlor March 7th, 2013 05:46 PM

I meant re-installing the whole program, not the user files. Kind of the equivalent to the usual advice given in my job (IT) about Windows machines... "Turn it off and turn it back on again."

elfnfb March 7th, 2013 05:55 PM

Quote:

Originally Posted by zarlor (Post 143015)
I meant re-installing the whole program, not the user files. Kind of the equivalent to the usual advice given in my job (IT) about Windows machines... "Turn it off and turn it back on again."

OK... all good... for some reason the Companion books had not populated either. I made sure those went through and now it is all back. Still not sure WHY it happened... but everything is working NOW... so damn weird. Sorry for the panicked posting.. really had thought I'd done everything.

Thanks for trying to help, Zarlor!

jbearwillis March 7th, 2013 06:31 PM

Glad it's all back to normal, I understand the panic, been there and done that. LOL

elfnfb March 8th, 2013 04:53 AM

Quote:

Originally Posted by jbearwillis (Post 143184)
Glad it's all back to normal, I understand the panic, been there and done that. LOL

It just wigged me out when I went to update my character before the next game and he wasn't there... nothing... zilch. Oh... his NAME was there but nothing about the character from the Deadlands Noir package.

it's all good now... maybe I'll switch to de-caf. :)

CapedCrusader March 9th, 2013 07:43 PM

Pssst... Hellfrost update.... PM me.

Demonetrigan August 24th, 2013 09:19 AM

Quote:

Originally Posted by CapedCrusader (Post 146572)
Pssst... Hellfrost update.... PM me.

psst..pm'd you :)

thanks,

Demonetrigan September 2nd, 2013 01:26 PM

Quote:

Originally Posted by CapedCrusader (Post 146572)
Pssst... Hellfrost update.... PM me.

hello!!! anyone !!! :):)

tatteredking October 8th, 2013 05:27 AM

so, apparently my spam folder went on an aggressive rampage.

I may have the Hellfrost files

CapedCrusader October 15th, 2013 08:21 PM

I'm the source for Hellfrost...

Arlyansor March 21st, 2015 06:11 AM

Um, I can't get any settings to work either.

I've downloaded them several times, restarted Hero Lab several times, before and after I've downloaded the settings files, but nothing showing in the configuration.

Do I need to uninstall and re-install Hero Lab in it's entirety?

Thanks for any advice...

Arlyansor

zarlor March 21st, 2015 08:31 AM

Did you do a non-standard install or something? Is this on a Mac or PC? Are we talking about using the normal updater to download Savage Settings or are these other settings you downloaded?

CapedCrusader March 23rd, 2015 06:08 PM

If no Settings are appearing, are you getting any error messages when the Savage Worlds module starts? Errors in any .user file will prevent all of them from loading.

Arlyansor March 23rd, 2015 09:05 PM

I've downloaded everything through the Hero Lab downloader.

This is for a PC, and I've had no real issues with Hero Lab before on anything I've downloaded.

When the Savage Worlds module starts, I get the following message:

"The data files could not be loaded due to errors. Hero Lab will now attempt to load them in recovery mode. Once loaded, you can access the editor as normal to correct any errors.

Thing 'spcNELair' - Child entity 'SPCPower' does not exist
Thing 'vhNEASeaho' - Bootstrap thing 'wpTorpedo' does not exist
Another SEVEN Bootstrap things
Preclude - Reference to non-existent thing 'wpPistolBl'

I'm guessing these all come from the Necessary Evil data files...

Is there a way to delete just these data files?

Thanks again,

Arlyansor.

zarlor March 24th, 2015 04:21 AM

Ah, that's the problem. OK, are all of the errors your are getting ones with "NE" in the name? If so then it could just be Necessary Evil. It looks like maybe you don't have the Super Powers Companion add-on? If so Necessary Evil will not work, it NEEDs the Super Powers Companion. To deleted the file just go to where your .user files are stored (mine are located at C:\ProgramData\Hero Lab\data\savage) you can delete the one for NE.1st and NE.user.

Arlyansor March 24th, 2015 02:36 PM

Aaaah,

Thank you zarlor!

This was needlessly traumatic and time consuming.

Maybe HL needs a simpler mechanism to remove downloaded content?

Thanks again for the help everyone provided.

Arlyansor

zarlor March 24th, 2015 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by Arlyansor (Post 206281)
Aaaah,

Thank you zarlor!

This was needlessly traumatic and time consuming.

Maybe HL needs a simpler mechanism to remove downloaded content?

Thanks again for the help everyone provided.

Arlyansor

Not a bad idea. You might want to add that to the feature requests thread.

MrEdaniels May 18th, 2015 03:39 AM

Just a quick question (and I apologize if it's already been covered): Is the new/updated info from Stone and a Hard Place going to be (or already has been) added to the data set?

dartnet May 18th, 2015 05:09 AM

The one Zarlor posted is not the Official data set. CC dose the official set, and that one is on his list to update after SFC and SPC2ed.

MrEdaniels May 22nd, 2015 04:08 AM

Thank you for the update.

zarlor May 22nd, 2015 04:19 AM

I thought I had posted a response here, but I guess it got lost. :) But yes, as mentioned in my announcement of that data file in another thread, certainly the data file I've made available does have Stone and a Hard Place in it (although there is an Errata out now that I need to look at for any further updates) is not in any way and official data file. I cannot guarantee that any characters made with it will ever work correctly in the official file once it is released and I am not the official writer/supporter of the DLR file.

That being said, Caped Crusader has said that he is working on an update to the file, but since that is a free file while the Sci-Fi Companion and Super Powers Companion 2 files will be pay file they are taking precedent over updating the DLR file, so it may be a while before we get an official update there. I have given him directly the link to the file I've done as well, which has updates for Last Sons, and The Flood as well as Stone and a Hard Place so some of the things in my file may make it to the official release. In other words any characters created with it may be partially or possibly even fully compatible with the official version, I just have no idea how CC will want to work with the file I sent him and what improvements he will likely make to it.

fnord_friendly July 16th, 2015 10:53 AM

Has any thought been given to Nova Praxis for SW? Or the Sci-fi sourcebook?

Paragon July 20th, 2015 05:48 PM

It'd be a good bit of work; it diverges from common SW usage in several ways.

Paragon November 25th, 2015 05:35 PM

Just a note: while not official, I do have an updated version of the datafile for Broken Earth; if anyone is interested, just PM me and I'll send you a link.

Corone October 4th, 2017 09:52 AM

Hiya

I'm getting a similar problem to Arlyansor in that my Savage Worlds data files aren't being recognised.
I'm on a PC, with the right licence and install. But once I installed the latest big update for Savage worlds, it lost all my extra worlds. (Which is a pain as i'm playing Deadlands!) :)
I have all the companion updates and it worked fine before the new update.
Any help appreciated! :)

CapedCrusader October 10th, 2017 04:18 AM

Do you get any error messages when you start the program at all?
Is everything working but the User Settings are showing any more?
Have you downloaded the most recent version of the Setting files? Some were recently updated.

MrEdaniels October 14th, 2017 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by Corone (Post 256916)
Hiya

I'm getting a similar problem to Arlyansor in that my Savage Worlds data files aren't being recognised.
I'm on a PC, with the right licence and install. But once I installed the latest big update for Savage worlds, it lost all my extra worlds. (Which is a pain as i'm playing Deadlands!) :)
I have all the companion updates and it worked fine before the new update.
Any help appreciated! :)

Same thing. Can't get it to recognize anything.

jbearwillis October 14th, 2017 04:04 PM

That is very weird, I updated and mine is fine. All of mine are showing up and they work perfectly.

CapedCrusader October 14th, 2017 08:30 PM

OK, which update are we talking about? The last Savage Worlds update, or the update to Hero Lab itself?

And - What Happens. as exactly as you can describe it?


All times are GMT -8. The time now is 11:17 PM.

Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright 1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.