Lone Wolf Development Forums

Lone Wolf Development Forums (http://forums.wolflair.com/index.php)
-   HL - d20 System (http://forums.wolflair.com/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Adding Clerical Domain to Druid Class (http://forums.wolflair.com/showthread.php?t=62068)

cshadow133 February 4th, 2019 12:27 PM

Adding Clerical Domain to Druid Class
 
Hello Folks,

DM is allowing me to add the ability to use a Domain like a Cleric can, as a Druid. I get access to one Domain like Plant, Air, Fire, Earth, etc. Stuff that makes sense to a Druid.

What I am trying to do is basically create a Druid Alternate Class that allows access to certain domains (or all of them and I just pick the ones that are allowed) and access to the spells from that list. I am having difficulty figuring out how to do that and finding help in that aspect. I have seen a couple forum posts on it, but they are under Pathfinder and Druids get access to Domain's there, but I am under D20.

Any assistance or guidelines someone can give me? I have tried adding the Domain Special abilities and it isn't working.

cshadow133

Illyahr February 4th, 2019 02:49 PM

Your alternate class feature must add one "custom ability" and then give access to cleric custom abilities. There should be buttons under the archetype editor that does these

cshadow133 February 5th, 2019 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by Illyahr (Post 275546)
Your alternate class feature must add one "custom ability" and then give access to cleric custom abilities. There should be buttons under the archetype editor that does these

Thank you for the response!
Okay, I believe that I understood that. So my archetype (Druid - With Domain) I added:

Special Ability Count - 1 (Cleric class had two)
Custom Ability Name - Domain (what was on the Cleric class)
Secondary Spells/Level - 1 (Cleric class had this)
Secondary Spell Name - domain spells (Cleric class had this)
Secondary Requirements (not sure if None here works).

I get on the Druid tab the 'Add more Domains (2 left)! When I click on that I get 'Nothing to choose from!'

I really only get access to 1 domain, but I can just not pick the second one. But wondering what else I would need to add, and where to get the list of domains.

Illyahr February 5th, 2019 02:40 PM

Right below those is a button that says something along the lines of "allow class abilities." Just go in there and select cleric. This tells your class it can use cleric custom abilities, a.k.a. domains

cshadow133 February 6th, 2019 09:13 AM

That worked! Found the button. Thank you very much Illyahr!


All times are GMT -8. The time now is 08:14 AM.

Powered by vBulletin® - Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
wolflair.com copyright 1998-2016 Lone Wolf Development, Inc. View our Privacy Policy here.